Dolly Partons ”Rockstar” är veckans festligaste lyssning

Dolly Parton under texten rockstar med en rosa bakgrund.

Några av rockvärldens mest klassiska låtar med en countrylegendars sopranröst, ja tack! Dolly Parton har släppt årets roligaste album.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-11-20 11:34  |  Lästid: < 1 minuter

Dolly Parton, som redan som 10-åring började uppträda på lokala radiostationer, har en av musikvärldens allra mäktigaste och längsta karriärer att se tillbaka på när hon väljer att pensionera sig. Men någon pension verkar det inte vara tal om för drottningen av country. På hennes 49:e album drämmer hon till med en kavalkad av covers på ytterst kända rocklåtar. Passande nog, med tanke på att Parton under förra året valdes in i rockens Hall of Fame, är Rockstar countrylegendarens allra första rockalbum.

Och det 30 låtar långa albumet är hitfestligt värre. Skivan innehåller förvisso ett gäng nyskrivna låtar, men majoriteten består av covers på några av rockvärldens allra främsta klassiker såsom Purple Rain, Let it Be, Heart of Glass, Stairway to Heaven och Every Breath You Take.

På flera av spåren samarbetar Parton med artisten eller artisterna bakom originalet, men när det inte gått har hon kallat in ett samarbetsartilleri av kända pop- och rockartister. På Stairway to Heaven gästar exempelvis Lizzo och på Stones-klassikern (I Can’t Get No) Satisfaction Pink och Brandi Carlile.

”Ett Dollywood i Hard Rock Café-edition”, som Göteborgs-Posten välfunnet beskrev det. Missa inte Dolly Partons rockpartaj – veckans festligaste lyssning.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-20 11:34