Superduon Glover och Waller-Bridge återupplivar Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge och Donald Glover

Det är inte Brangelina men det funkar väl?

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-02-18 17:15  |  Lästid: 2 minuter

Mr. & Mrs. Smith var en av alla de där rullarna runt millennieskiftet som var ganska balla men egentligen inte mycket att hänga i granen. Kortfattat handlade den om det alldagliga men svinsnygga paret Smith som båda dolde en hemlighet för den andra – arbetet som lönnmördare. Det hela ställs på sin spets när makarna får i uppdrag att mörda sin partner och således blir tvungna att ta med jobbet hem.

Filmen hamnade snabbt i skuggan av födelsen av Brangelina, Hollywoods hetaste par någonsin? Brad Pitt och Angelina Jolie som spelade filmens lönnmördarpar utvecklade under filmandet äkta känslor för varandra och resten är en historia vi inte behöver dra nu.

Nu är det dags för ett nytt par att ta över rollen som herr och fru Smith – fast i tv-serieform. Donald Glover och Phoebe Waller-Bridge må inte vara samma sexsymboler som sina föregångare men med tanke på vad de gjort tidigare har denna version stark potential att överträffa filmen rent kvalitetsmässigt.

Waller-Bridge är kanske mest känd för att ha skapat humorserien Fleabag där hon även spelade huvudrollen – en Café-favorit! Hon var även en av skaparna till Killing Eve och har dessutom spelat droiden L3-37 i Solo: A Star Wars Story.

Waller-Bridge (i vitt) och Donald Glover (till höger om Chewbacca) under inspelningen av Solo: A Star Wars Story. Foto: Getty

Donald Glover eller Childish Gambino, namnet han går under när han gör musik, har de senaste åren spelat både Simba i Lejonkungen och Lando Calrissian i tidigare nämnda Star Wars-film.

De nya paret Smith må inte vara ett kärlekspar i verkligheten men har visat varandra uppskattning tidigare. Kolla in den här fina hyllningen till Waller-Bridge av Glover:

Med på lönnmördartåget är även Francesca Sloan, en av manusförfattarna och producenterna bakom tv-serien Fargo. En mycket lovande start för återuppväckandet av en i grunden spännande historia.

Tv-serien Mr. & Mrs. Smith kommer gå att beskådas på Amazon Prime, förmodligen under 2021.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-02-18 17:16