Du kan köpa Brad Pitts ”Once Upon a Time in Hollywood”-boots – för 650 spänn

Om du har gått och varit lite halvsugen på ett par mockasinboots i tidstypisk 60-talsstil ett tag är det här ett utmärkt tillfälle att slå till.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-07-21 15:36  |  Lästid: 2 minuter

Live Action-versionen av Disneyklassikern Lejonkungen och fäbodsskräckisen Midsommar får ursäkta. I helgen hade sommarens allra mest hett emotsedda popcornrulle är Quentin Tarantinos nionde film, Once Upon a Time in Hollywood, premiär i filmen där en urstark cast med Leonardo DiCaprio och Brad Pitt i täten dyker ner i det sena 1960-talets Los Angeles där den ökända Mansonfamiljen härjar.

Utöver de uppenbara filmiska lockelserna är stjärnornas tidstypiskt svincoola klädsel en anledning i sig att dig till biografen för att se Once Upon a Time in Hollywood. Gonzodoftande Hawaiiskjortor, tidlösa jeansjackor och klassiska, rejäla pilotbågar är modeattiraljer som är minst lika gångbara i dag som 1969. Och för den som till äventyrs vill – som det brukar heta – sno stilen är de iögonfallande boots som Brad Pitt bär i filmen en utmärkt plats att börja. Och i det här fallet behöver man inte nöja sig med att klicka hem ett par liknande skodon. Man kan köpa exakt samma modell – för en anmärkningsvärt billig penning.

Brad Pitt – tuff i mockasinboots.

Skorna ifråga är ett par mockasinboots som först lanserades 1969 – samma år som Once Upon a Time in Hollywood utspelar sig. Modellen har legat i träda i många år men lagom till filmens release har tillverkaren Minnetonka upplivat de hippiedoftande pjucksen under en begränsad tid. Visst, de är sannerligen inte de mest lättburna skorna, men priset – 69.95 dollar, alltså ungefär 650 kronor – är onekligen överkomligt.

Minnetonka-bootsen kostar 69.95 dollar och finns att köpa här.

Läs också:

En popkulturell guide till Charles Manson

”Greta Thunberg säger samma saker som Manson” – Café träffar Charles Mansons närmaste

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-23 10:00