Edward Blom släpper egen glögg – lovar maffig och mysig dryck

"Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna." Så säger ingen mindre än Sveriges glöggkung Edward Blom som nu lanserar stark glögg med rödvinssmak inför juletiden.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-10-24 16:08  |  Lästid: < 1 minuter

Tro det eller ej, men nu är det bara 60 dagar kvar till julafton och en dryg månad tills pepparkakor och tomtar intar våra hem. Passande nog har folkkära gastronomen och tv-personligheten Edward Blom nu tagit fram en glögg tillsammans med glöggtillverkaren Saturnus. ”Edward Bloms maffiga och mysiga glögg” är glöggen med kraftig smak av rödvin, torkad frukt, och konjak.

– Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den jag lagar hemma åt mina gäster, säger Edward Blom.

Det råder ingen tvivel om att Edward Blom tar den svenska glöggtraditionen på allvar. Förra hösten riktade han stark kritik mot EU:s nya glöggregler om att glögg som var spetsad med rom eller whisky inte längre skulle klassas som glögg.

Edward Bloms glögg finns att beställa på Systembolaget för 99 kronor från och med den 24 oktober.

Kommer du ihåg förra året när Edward Blom blev upprörd över EU:s nya glöggregler? ”Dra tillbaks – eller swexit!”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-24 16:14