Efter selfiepinnen – nu kommer selfiesvävaren

Älskar du att ta bilder på dig själv? Grattis – nu kan du ta ditt selfie game till ännu högre höjder.

 |  Publicerad 2016-04-27 16:36  |  Lästid: 2 minuter

Hover Cam är en ny drönare, framtagen för att ta optimala selfies. Och på flera sätt är den bättre än såväl selfiepinnar som polare och partners: Du slipper hålla i den och den följer dig vart du än går – genom att känna igen ditt ansikte.

ezgif-3484340533

Skalet är gjort i lätt kolfiber och skyddar fingrarna från att fastna i propellrarna. Dessutom kan det vikas ihop till halva storleken för att lättare få plats i väskan. Inga kontroller medföljer, utan du styr den genom en app på din mobil.

Tekniskt är kameran klart jämförbar med dem som finns i nya smartphones: Den fotar i 12 megapixel upplösning och filmar i 4k. Om du vill skicka livevideo kan du göra det också – i HD-kvalitet.

ezgif-1239582693

Men den betaversion av Hover Cam som idag finns att testa har sina svagheter. Tekniksajtern Recode.com rapporterar att drönaren får det kämpigt när det blåser, trots den inbyggda bildstabilisatorn. Engadget tillägger att kameran i nuläget är lite buggig att ”follow me”-funktionen inte riktigt hänger med om man springer eller cyklar.

Dessutom räcker ett batteri bara åtta minuter (knappast optimalt för den som måste ta minst 30 selfies för att bli nöjd).

Men Hover Cam är tänkt att börja säljas först i sommar, så ännu finns det tid till förbättringar. Oavsett är det en klart intressant första produkt från det Pekingbaserade startup-företaget Zero Zero Robotics.

Priset beräknas bli runt 6 500 kronor.

Följ Café på Facebook för ett intressantare flöde!

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/tidningencafe/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”false” share=”false” width=”320″]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 16:39