Enligt den här fan-teorin är Eleven skurk i nästa säsong av ”Stranger Things”

Huvudkaraktärerna i Stranger Things säsong 3

Eleven har drabbats av samma öde som Will Byers och Billy Hargrove. Ja, åtminstone om man får tro en fan-teori på Reddit. Också: Spoiler alert.

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2019-08-12 16:17  |  Lästid: 2 minuter

Även om en fjärde säsong av streamingjättens Netflix sci-fi-succé Stranger Things inte är officiellt bekräftad ännu tyder det mesta på att det blir en fjärde säsong. Seriens skapare, Matt och Ross Duffer, har tidigare sagt till Vulture att serien ska pågå i minst fyra säsonger. Nyligen uttalade de även sig om vad nästa säsong kan komma att handla om.

Med tanke på att serien inte tappat i popularitet – tvärtom har tittandet ökat från säsong två till tre – och den tredje säsongens dramatiska avslut lär en ytterligare säsong få officiellt grönt av ljus av Netflix inom snar framtid.

Den tredje säsongen, som hade premiär i början av juli, hann knappt avslutas innan det började att spekuleras friskt på internet vad som kommer att hända med handlingen och karaktärerna i den fiktiva staden Hawkins i nästa säsong.

I en tråd om säsong fyra på Reddit hävdar ett fan att det finns bevis för att Millie Bobby Browns karaktär Eleven blir antagonist i nästa säsong.

Enligt teorin kan Eleven ha smittats av the Mind Flayer (eller om du föredrar, Hjärnruskaren i den svenska översättningen) när en bit av det ondskefulla monstret placerades i hennes ben. Något som gör att Eleven, likt Will Byers och Billy Hargrove i tidigare säsonger, lider av Mind Flayers förbannelse.

”Om Eleven smittats kan the Mind Flayer kontrollera henne, som det gjorde med Billy, Will, för att så småningom förstöra henne eller använda henne för att få mer kontroll/spridning”, avslutar användaren sin teori.

Den hemsnickrade fan-teorin skulle kunna förklara förlusten av Elevens krafter i slutet av senaste säsongen, för att hon kontrolleras av Mind Flayers mörka krafter. Samtidigt ifrågasätter en användare teorin och menar att en del av besvisföringen för att Eleven skulle vara smittad är för vag. Enligt användaren som ifrågasätter teorin är skuggan i det här klippet (2.43 in i klippet) i Elevens panna i senaste säsongens sista avsnitt skuggan av lastbilens backspegel – och inte skuggan av Mind Flayer.

Den som lever får se.

Eleven i sista scenen av säsong tre av Stranger Things.
Vad är det du har i pannan Eleven? Skuggan av ett elakt monster, ett träd eller en backspegel?
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-13 09:34