Teasern till säsong 4 av Stranger Things antyder vad som egentligen hände med Hopper

”From Russia with Love.” (Och ja, spoilervarningens mamma utfärdas).

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-02-17 13:11  |  Lästid: 2 minuter

Netflix har nu släppt teasern till den kommande säsongen (den fjärde i ordningen) av den omåttligt populära science fiction-serien Stranger Things. Och efter att ha sett den vet vi nu svaret på frågan: Överlevde Hopper förra säsongsavslutet?

Teasern som Netflix symboliskt skänkte sin fans lagom till Alla hjärtans dag avslöjar inte alltför många detaljer, men utgör alltjämt en liten aptitretare för vad som kan förväntas av nästa säsong. Spekulationerna om vad som hände med polischef Jim Hopper spann ju igång rejält efter finalavsnittet av den tredje säsongen, då han offrade sig för att rädda livet på Joyce & Co. Men var det med livet som insats han utförde detta hjältedåd? En del omständigheter i finalavsnitt tydde på annat, inte minst den scen där två ryska soldater hörs diskutera en ej namngiven amerikansk fånge. Den naturliga frågan många då ställde sig var: Är det Hopper de diskuterar? Och nu när denna teaser äntligen släppts står det klart att de som gett upp hoppet om att åter se David Harbours älskvärda karaktär vid liv kan dra en lättnadens suck.

Under den femtio sekunder långa teasertrailern förflyttas vi till ett snötäckt helveteslandskap någonstans i Ryssland, där hårdföra ryska soldater syns utöva sina makt över ett gäng fångar i färd med att bygga en ny järnväg. Och det är mitt bland denna skara som Hopper – med rakad skalle och utan den annars så karaktäristiska muschen – skymtar förbi. En upptäckt som nog får det att vattnas i munnarna på fans världen över som nu spänt väntar på att serien åter ska kicka igång.

Så när släpps premiäravsnittet för den nya säsongen, undrar ni säkert? Dessvärre får vi lämna den frågan obesvarad tillsvidare då Netflix ännu inte offentliggjort datumet. Den som väntar på något gott och så vidare.

Hopper i Stranger Things.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-17 13:12