Emil Åreng: Bästa whiskyn just nu kommer från Taiwan

Emil Åreng, whiskyglas och whiskyn Kavalan Solist Sherry Cask.

Emil Åreng är Cadierbarens prisade enfant terrible. Här väljer han sina favoriter i dryckesvärlden just nu – där taiwanesiska whiskyn Kavalan Solist Sherry Cask imponerar.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2019-03-26 09:31  |  Lästid: 2 minuter

Cocktail: New York Sour

Ingredienser:

50 ml Bourbon (förslagsvis Makers Mark eller Michters Bourbon)
25 ml citron­ juice
20 ml sockerlag
15 ml äggvita (om du vill)
toppa med rödpang

Gör så här:

Skaka alla ingredienser förutom vinet i en shaker. Sila upp till ett whiskeyglas med is. Skikta vinet ovanpå och njut av denna moderna klassiker. Passar vilken tid som helst på året: den har allt man söker i en cocktail och fungerar 365 dagar om året.

Bar: Granen

Hotell Granen, Tottvägen 127, Åre.

Baren Granen i Åre.
Pang för pengarna på Granen i Åre.

Hotell Granen har huserat i Åre sen över hundra år tillbaka men i och med att välkände artisten Petter gått in som delägare så har det blivit ännu ett uppsving för redan hajpade Granen. Det intressanta med samarbetet är att Granen på något sätt har fått samma attityd som Petter: fruktansvärt folklig men med en attityd som är både hiphop och avslappnad på samma gång. Här är det ”bang for the buck” som gäller vilket gör att man inte behöver ta ett sms-lån för att kunna dricka bra grejer. Dunka in en flaska Barolo och käka svamprisotton eller älgköttbullarna så är du hemma.

Whisky: Kavalan Solist Sherry Cask

Kavalan Solist Sherry Cask.

Med den här whiskyn så har taiwanesiska Kavalan brutit ny mark enligt mig. Så in i bomben välbalanserad whisky, med smak av allt från glögg till marconamandlar. Lagringen i Taiwan tar tre gånger så kort tid som i Skottland – det går fort att få fram riktigt tunga grejer.

Finns på systembolaget med artikelnummer 85319. Pris: 1 299 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-26 14:04