Folkkäre kocken bakom krogar som East, Videgård och Fjäderholmarnas Krog kom tidigare i höst ut med kokboken Videgårds bästa recept: Vietnam. Här bjuder Erik Videgård på sina fem absolut bästa hacks för alla hemmakockar.
Erik Videgårds fem bästa kökshacks
1. Värm stekpannan först

”Värm alltid stekpannan innan du har i neutral olja då riskerar inte att något bränner fast. Smör och fin olivolja är smaksättare som tillsätts sent i processen.”
2. Fritera i hög temperatur

”Fritera alltid över 150°C annars fungerar det du friterar som en svamp och suger upp oljan. Den perfekta pommes fritesen friteras först i 160° sedan får den vila och friteras klart i 190°.”
LÄS ÄVEN: Stefan Ekengren: Därför ska du sluta skala din potatis
3. Spara räkskalen

”Ha en stor zip-lockpåse i frysen där du lägger alla skal från räkor, kräftor och hummer, det blir bas till underbara soppor och såser. Det är i huvudena den mesta smaken sitter.”
4. Mikra limen

”Kör limen i micro 30 sekunder innan du pressar den så får du ut dubbelt så mycket juice. Glöm inte att zesta skalet som ger limesmak utan syran.”
LÄS ÄVEN: Stjärnkocken: Därför ska du äta McDonalds cheeseburgare upp och ner
5. Skippa tillsatserna

”Köp crispy chili oil utan tillsatser som lök, bönor, jordnötter, de börjar snabbt härskna. Tillsätt istället det du vill till neutral chiliolja.”
Läs även: