Hoppa till innehåll

Expeditionsmåndag: En första planering

Måndagar kommer i fortsättningen vara expeditionsmåndagar här på bloggen. Eftersom tanken är att ni ska få följa arbetet med min expedition från ogenomtänkt infall till, förhoppningsvis, genomförd realitet så har jag dock inte så mycket specifikt att komma med ännu – men är det inte så det mesta börjar? Men för att ni ändå ska … Continued

Måndagar kommer i fortsättningen vara expeditionsmåndagar här på bloggen. Eftersom tanken är att ni ska få följa arbetet med min expedition från ogenomtänkt infall till, förhoppningsvis, genomförd realitet så har jag dock inte så mycket specifikt att komma med ännu – men är det inte så det mesta börjar?

Men för att ni ändå ska få någon slags idé om vad som kommer hända här framöver så har jag satt ihop följande preliminära handlingsplan:

1. Etablera, åtminstone inför mig själv, varför jag vill genomföra expeditionen.
2. Hitta åtminstone en expeditionskompis.
3. Börja fysträna inför expeditionen.
4. Välj ett behjärtansvärt ändamål (för att inte verka totalt meningslösa samlar de flesta expeditioner in pengar åt något.)
5. Kom på en spännande expeditionsidé som ingen annan gjort förut.
6. Detaljplanera expeditionen.
7. Börja träna specifika färdigheter inför expeditionen (glaciärräddning,ökenöverlevnad, apförsvar etc)
8. Kontakta sponsorer.
9. Sy upp snygga tygmärken till skaljackan.
10. Utför.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.