Här är staden som sätter upp skyltar mot manspreading

Numera kommer resenärer i Madrids kollektivtrafik att via skyltar uppmanas att inte begå så kallad "manspreading".

Joel Linde  |  Publicerad 2017-06-07 16:27  |  Lästid: < 1 minut

Vi vet att det kan bli tradigt med allt tjat om mansplaining, manspreading och alla andra ord som ska få män att tänka över sina invanda – och för vissa påträngande – beteendemönster.

Men det sker ju av samma anledning som vi irriterar oss på grannar som lämnar sopor i trapphuset eller folk som inte borde få använda en cykel: världen vore en bättre plats om alla visade varandra lite mer hänsyn.

I Spanien har männens inkräktande sittställning blivit ett sådant problem att staden Madrid nu går ut med uppmaningen och informationen om att ”manspreading” – alltså män som sitter väldigt bredbent och tar upp obefogat mycket utrymme – inte tolereras inom det publika transportnätet.

”Det här är skylten som används på bussarna inom EMT Madrid för att uppmana till att respektera andras utrymme och undvika #manspreading”, skriver staden i ett Twittermeddelande.

Beslutet att sätta upp skyltarna kommer efter påtryckningar från olika feministiska organisationer i landet. Och när vi ser dessa bilder kan vi hålla med om att vissa män kan behöva påminnas om att lämna lite mer plats åt sina medmänniskor.

Läs även Andrev Waldens viral: Två år gammalt manspread-rekord hotat – av Zlatan och Sjöberg

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar