Hoppa till innehåll

Första trailern till HBO:s serie om LA Lakers 80-tal är släppt och det luktar succé

Tom Cehlin Magnusson

HBO släpper maxad trailer för deras kommande basketserie.

Oavsett om man är basketintresserad eller inte så var månaderna med The Last Dance på Netflix ett mys som man aldrig ville skulle ta slut. Ett tomrum uppstod. Men liksom andra tomrum så ska även detta fyllas. Denna gång av HBO som nyligen annonserade att man har en storsatsning på gång om Los Angeles Lakers glittrande 80-tal. I veckan kom också en BUS-matad trailer med extra allt:

https://www.youtube.com/watch?v=TYOlUZrHRT8

Winning Time handlar om Los Angeles Lakers gyllene era på 80-talet då man dunkade hem mästerskap efter mästerskap och förvandlade lagets hemmaarena till en förfest för hela Hollywood. Perioden har kommit att kallas för Lakers ”showtime”-era då man under tränaren Pat Riley (unna dig den bildgooglingen) spelade i ett skenande tempo under ledning av storstjärnor som Magic Johnson och Kareem Abdul-Jabbar.

Pat Riley och Magic Johnson. Foto: Getty Images.

Serien är framtagen av bland annat Adam McKay, hyllad regissör och manusförfattare bakom bland annat The Big Short och bioaktuella Don’t Look Up. Bland skådisarna som ska porträttera Lakers hittas namn som Adrien Brody, Jason Segel och John C. Reilly tillsammans med mer oprövade namn som Solomon Hughes och Quincy Isaiah i rollerna som Kareem Abdul-Jabbar och Magic Johnson.

Foto: Getty Images.

Och om man verkligen vill anstränga sig för att hitta ett gruskorn i sin sko så är det här som man ska leta. McKay berättade nämligen nyligen att hans vänskap och samarbete med Will Ferrell (tillsammans har de gjort bland annat Anchorman, Talladega Nights och Step Brothers) är över. Anledningen? Den väldigt Step Brothers-kompatibla förklaringen är enligt McKay att John C. Reilly valdes till rollen som Lakers ägare Jerry Buss i stället för Ferrell själv, något som ska ha varit den sista spiken i kistan för McKays och Ferrells samarbete.

”Winning Time” har premiär på HBO Max i mars 2022.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.