Hoppa till innehåll

Sportigt basketmode när NikeLab samarbetar med Pigalle

Lisa Arnell

Det franska varumärket Pigalle har, i samarbete med den mer experimentella delen av Nike, skapat en ny kollektion – inspirerade av 90-talets basketkultur.

NikeLab och Pigalles grundare och designer Stéphane Ashpool har samarbetat tidigare – den här kollektionen är deras tredje ihop. Det nya samarbetet består av både plagg och skor – och givet inspirationen även en basketboll.

– Det här är en utveckling av 90-talskärleken till den amerikanska basketeran – men på ett elegant parisiskt sätt. Helheten är precis som jag vill ha den. Du får det sportiga men om du bär det rätt så kan du gå ut i det även på kvällen, säger Ashpool om den nya kollektionen.

Vanligtvis gör Ashpool bara herrkläder men i den här kollektionen har han även omfamnat kläder för kvinnor. Kollektionen blandar nytt och gammalt, nutid och dåtid, arv och ny teknik. Både när det gäller material, funktion och design.

Kollektionen har funnits i NikeLabs butiker från den 24 juni.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.