Fredrik Wikingsson om På spåret: ”Jag och Filip kommer nog inte var med igen”

”Elisabet Höglund pluggar varje dag ett halvår innan”. Fredrik Wikingsson berättar i Cafés Fördomspodden att han och Filips brist på disciplin gör att de – förmodligen – aldrig kommer att vinna På spåret.

Joakim Almén  |  Publicerad 2016-10-26 09:58  |  Lästid: 2 minuter
fordomspodden-wikingsson-insta

Med tidigare finalplats och förra årets semifinalplats i färskt minne – när kommer Filip och Fredrik vinna SVT-programmet På spåret? Aldrig, om man får tro Fredrik Wikingssons svar i Cafés podcast Fördomspodden.

Cafés Emil Persson presenterar följande På spåret-fördom för Fredrik Wikingsson.

Du spelar alltid ned dess betydelse, och är för den delen inte ens med i år, men på sikt kommer du inte att sluta delta i På Spåret förrän du och Filip vunnit.

– Jag fick höra nu av nån som var med att Kristin Lundell och Johan Hilton är ett par och då har Kristin Lundell i ett halvår förberett sig genom att plugga ordvitsar på städer. ”Okej Arboga. Vad skulle det kunna vara för ordvits?”. Det är folk som håller på så som vinner. Elisabeth Höglund pluggade varje dag ett halvår innan. Ja, då var de jätteduktiga hon och Jesper Rönndahl och vinner två år i rad. Jag och Filip har noll sån disciplin, lust eller tid. Därför kommer vi aldrig att nå ända fram.

Just av denna anledning säger Fredrik att varken han eller Filip är speciellt sugen att vara med i På spåret igen.

– Därför borde vi faktiskt inte vara med nån mer gång. Det har ändå gått så pass bra, vi har vart i final och semifinal. Skulle vi vara med en gång till är det mycket möjligt att vi skulle rasa ut direkt och det skulle ändå vara tråkigt. Visst, tävlingsmänniskor är vi och det är kul att sitta på tåget hem efter två gruppmatcher och ha vunnit båda och mysa med Stefan Sundström i bistron som har uppträtt. Det är en underbar känsla, jag älskar att vara med där. Men det är också jävligt jobbigt alltså.

Du kan – och bör – lyssna på hela intervjun med Fredrik Wikingsson i Cafés podcast Fördomspodden. Du hittar den på Acast och där poddar finns.

Fredrik Wikingsson är – tillsammans med Filip Hammar – aktuell med det amerikanska valet i Kanal 5. I Trumpland med Filip och Fredrik sänds den 7 november och Trump vs Clinton – Filip och Fredriks valvaka sänds den 8 november.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-09 11:12