Game of Thrones-hotellet i Finland har 24 rum och ett kapell för giftermål

Glada nyheter för inbitna Game of Thrones-fans. Nu kan du bo som en Stark eller Targaryen på ett ishotell i Finland.

Rebecca Wictor | Foto: Tuomas Kurtakko / Lapland Hotels SnowVillage  |  Publicerad 2018-01-08 15:41  |  Lästid: 2 minuter

Winter is coming – och du får uppleva den i 23 minusgrader med en white walker vakandes över ditt huvud. Lapland Hotels Snowvillage har nämligen, i samarbete med HBO, byggt upp årets ishotell efter den populära serien.

Det tog en månad att bygga upp hela hotellet, som ligger i Kittilä (Finska Lappland, 1,5 timmes flyg från Helsingfors). Isskulptörer från Ryssland, Ukraina, Polen och Lettland har kallats in för att få till inredningen, och det borde falla samtliga GoT-fans i smaken.

Av 24 rum har 10 av dem gigantiska skulpturer av olika karaktärer över sängarna. Men även i korridorer, barer och restaurangen finns det massor av konst som föreställer drakar, miljöer och karaktärer från serien.

Men en natt räcker. Hotellet rekommenderar de som vill stanna längre att bo i någon av stugorna utanför, då ishotellet, som sagt, håller minus 23 grader. Även om du sover i en riktigt varm sovsäck och får en värmande juice på morgonen för att kicka igång kroppen mår du bäst av att njuta av boendet i liten dos.

För den sanna GoT-nörden finns det även möjligheten att gifta sig i ett is-kapell!

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:30