Nu är den här igen! – glöggen som smakar Gin & Tonic

Att välja mellan glögg och G&T kommer aldrig kännas så onödigt som i jul. Allas vår efterlängtade dryckkombo är snart tillbaka!

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-10-22 16:46  |  Lästid: < 1 minuter

Ingen glögg, ingen julafton. Så kan det låta på grund av den näst intill obligatoriska dryckens starka band till det svenska folkhemmet sedan typ långt, långt tillbaka.

Glögg i så många olika tappningar och smaker du kan tänka dig (nästan) har även det visat sig vara ett framgångsrikt inslag. I år återupplivas trenden när Swedish Tonic lanserar en gin och tonic-glögg som detta år kommer vara i egen regi av sprittillverkaren. Förra året slamdunkande GT-glöggen ner i svenska hemmen då Stockholms Bränneri släppte en egen variant av drycken på Systembolaget. Efterfrågan på produkten, som endast såldes i 6 000 flaskor, var förstås tokhög och om det blir samma habegär i år för dryckkombon återstår att se.

Swedish Tonics nya GT-glögg har en alkoholhalt på 12 procent och är smaksatt med kryddor som kanel, stjärnanis och kryddpeppar. Enligt tillverkaren kommer den smaka som en kombinationen av klassisk glögg med en besk tvist. Glöggen går loss för 169 kronor och släpps i Systembolagets beställningssortiment 28 oktober klockan 10.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-23 10:50