Gucci firar 100 år med att släppa en Gucci-pimpad Xbox

Xbox Gucci

Ett givet köp för vår svenska landslagsstjärna Emil Forsberg?

Joakim Almén | Foto: Gucci/Xbox  |  Publicerad 2021-11-12 13:07  |  Lästid: 2 minuter

Det händer mycket kring italienska lyxmodehuset Gucci, som fyller 100 år i år. Häromdagen hade den stjärnspäckade filmen House of Gucci världspremiär med blandat mottagande från kritiker och nu släpper det Florens-grundade modehuset tillsammans med Microsoft ett Gucci-pimpat Xbox-kit. Xbox, som passande nog firar 20 år som konsol.

Microsofts muskelkonsol Xbox Series X har för samarbetet smyckats med en lasergravering av Guccis ikoniska ”GG”-monogram. De två medföljande handkontrollerna har Guccis blåröda ränder som en hyggligt subtil detalj kring den vänstra styrspaken och styrkorset. Dessutom medföljer en exklusiv resväska (perfekt för fotbollsspelare när de åker på landsslagssamlingar) i tydlig Gucci-stil.

Totalt släpps enbart 100 Gucci Xbox-konsoler, där varje konsol har ett serienummer för att visa vilken upplaga det handlar om. Ännu har inget officiellt pris angetts, men troligtvis hamnar prislappen en bra bit norr om fruktansvärt dyrt. Om Café tillåts spekulera fritt kommer drygt 35 procent och av de 100 exemplaren köpas av elitidrottsmän, företrädesvis fotbollsspelare, med tjocka lönekuvert.

Och visst känns det som ett givet köp för vår svenska landslagsstjärna Emil Forsberg? ”Mini-Foppa” verkar ha en mycket god relation till Gucci – för några år sedan dök han upp i Sundsvall med en Gucci-jacka för 35 000 kronor och under den pågående landssamlingen har hans nya höstlook (som absolut påminner om Adam Drivers stil i den nya Gucci-filmen) skapat Sportbladet-rubriker.

Den pimpade Gucci-Xboxen släpps till försäljning på Gucci.com och hos utvalda återförsäljare den 17 november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-12 13:07