Här är Leif GW Persson nya tv-serie med Robert Gustafsson i huvudrollen

Leif GW Persson gör en ny psykologisk dramaserie i krimmiljö. "Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till", säger Leif GW Persson i en kommentar.

Helena Sjögren  |  Publicerad 2017-08-14 12:19  |  Lästid: < 1 minut

Nu är Leif GW Persson aktuell med ännu en dramaserie, men den här gången bygger den inte på någon av hans tidigare böcker, utan är specialskriven för rutan.

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Huvudrollen kommer att spelas av skådespelare Robert Gustafsson.

– Det är med stor iver och lust som jag går in i detta samarbete med Leif GW Persson. Sällan har jag varit så överens med en upphovsman. En psykologisk dramaserie i krimmiljö är också något som alltid fattas i utbudet. Att bryta mönster och schabloner i denna genre är också ett gemensamt mål. Med spänning, dramatik och svart humor blir detta något jag bara inte kan tacka nej till ens under olaga hot, säger Robert Gustafsson.

Och även polisprofessorn verkar nöjd med rollbesättningen.

– Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig, men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger han.

Serien är planerad att visas i Kanal 5 under hösten 2018 och därefter på Viaplay.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-14 14:09