Annons
Annons

bond-start-2

Han har druckit Dry Martini och Bollinger, kört BMW och Aston Martin. Agent 007 förknippas med flärd och elegans, oavsett skådespelare och film – och traditionellt sett är även modet centralt i Bond-filmerna. Han är en sorts samtidens manliga stilikon, och varje film är präglad av sin tids ideal.

Annons

Så hur står sig Daniel Craig stilmässigt i kommande Spectre som har premiär i höst? Nördsajten Jamesbondlifestyle, som är specialiserad på att bevaka produkter i James Bond-filmerna, har tagit en ordentlig titt på bilderna som släppts och försökt kategorisera plaggen.

Helt klart är det ett märke som sticker ut när Agent 007 själv får välja, om man får tro spaningarna: superlyxiga Tom Ford.

 

Överrock och slips, troligen Tom Ford

tom-ford-thames-outfit

 

Tredelad kostym, troligen Tom Ford

rome-chase-outfit

 

Kostym, troligen Tom Ford

mexico

 

Polotröja, N. Peal (du hittar den här)

fine-gauge-sweater-turtleneck

 

Klocka, Omega Seamaster

omega-nato

 

Solglasögon, troligen Tom Ford Snowdon FT237 sunglasses

tom-ford-sunglasses

 

Manschettknappar, troligen Tom Ford

tom-ford-manschetter

 

Kängor, troligen Danner Mountain Light II 5 Black boots

danner-mountain-light-boots

 

Cafés modechef Daniel Lindström hyllar James Bonds val av plagg och märken.

– Generellt sett kan Bond-konceptet kännas lite omodernt, men stilinspirationen håller fanan högt. Att filmen går all in på Tom Ford känns helt rätt. Han är en av vår tids mest framstående designers. Det är superlyxigt och dyrt, men jämfört med till exempel Armani är det mer spännande och det signalerar medvetenhet. Jag skulle säga att Tom Ford är det coolaste man kan ha just nu, det signalerar elegans här och nu.

Bland Bonds plagg är det polotröjan som sticker ut.

– På ett sätt är polotröjan det torraste plagget som finns, man tänker på akademiker. Men här blir den sexig, man blir sugen på den. Tröjan är figurnära och cool, den sitter helt rätt på Daniel Craig.

Vad saknas?

– Något lite mer sportigt. I dag handlar modet mycket om fusionen av stiligt och sportigt. Då behövs det något som bryter av och får en att haja till. Kanske en bomberjacka?

 

Jonatan Loxdal

* * *

Mer mode!

Se hit alla nördar – Marvel lanserar herrmodekollektion

10 vårjackor för under tusenlappen

30 vårköp under 500 kronor

Annons

Dela (42)
TweetaLaddar