Harvardprofessor: Så många pommes frites är optimalt att äta

Och internet reagerar med bestörtning på det beklämmande låga antalet.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2018-12-06 11:02  |  Lästid: 1 minut

Det är allmänt känt att pommes frites utgör ett av de försonande dragen med den torftiga tillvaro och existensiella tomhet som är mänsklighetens villkor. Detta spröda glädjeämne har emellertid utsatts för en samvetslös attack från ett oväntat håll. Det är Eric Rimm, professor i epidemologi och nutrition vid Harvard, som i en New York Times-artikel framkastar det uppenbart befängda påståendet att sex (6!) pommes frites skulle vara det ideala antalet att konsumera vid en måltid. Detta med anledning av de gudomliga potatisstavarnas, milt uttryckt, inte helt näringsriktiga egenskaper.
Reaktionerna från livsnjutare världen över har inte låtit inte vänta på sig och det kontroversiella uttalandet från professor Rimm har utlöst en (befogad, kan tyckas) twitter-storm då många har försvarat den friterade potatisens stora roll i deras liv.


Professor Eric Rimm själv tycks ha känt av det massiva trycket och använde sina egna kanaler för att nyansera debatten.


Det sista ordet är med största säkerhet inte sagt vad gäller det mest gynnsamma antalet pommes frites. I väntan på nya rön gör man klokt i att avnjuta sina pommes i önskad mängd, förslagsvis med grillkrydda till.

Dela på Facebook
Tweeta