Helgens 5 bästa tv-tips – från den nya världsmästaren i tv-tittning

cafevik  |  Publicerad 2014-05-09 11:10  |  Lästid: < 1 minut
Erik-Pettersson-Viaplay-rekord

Erik Pettersson kollade på tv i 90 timmar – nytt världsrekord! Café ringde upp mästarmannen (till vänster på bilden) en kvart efter rekordet och ställde den enda rimliga frågan:

Vilka tv-program ska du kolla på i helgen?

The Blacklist (TV3, Viaplay)

– Den har stått på min lista länge men jag har inte hunnit börja än! Jag har läst mycket bra om den.

Walking Dead (Kanal 9, Viaplay)

– En riktigt bra serie, jag har bara ett par avsnitt kvar. Välskriven och väldigt hög spänningsnivå!

Game of Thrones (HBO Nordic)

– Den här tv-serien är välproducerad – och jag gillar verkligen genren. Det är något med själva miljöerna, fantasy i Sagan om ringen-stil.

Master Chef Australia (TV3)

– Jag gillar inspirationen man får av själva tävlingsformen! Jag brukar kolla den amerikanska versionen med Gordon Ramsay också, men det här är det enda Master Chef jag följer slaviskt.

Mad Men (Kanal 9, Viaplay)

– Jag är inne på säsong 3, så jag har mycket att ta igen. Jag gillar hela grejen med 50-tals-temat. Det är en seg serie – men ändå aldrig tråkig!

Det var Viaplay som höll i världsrekordförsöket. Erik Pettersson och de andra deltagarna sträckkollade på tv-serien 24 – och som enda deltagare höll Erik ut i 90 timmar. Det är hela 3 timmar mer än det gamla rekordet från Las Vegas. Deltagarna fick bara ta fem minuters rast per timme, och höll sig vakna med stora mängder kaffe. Världsrekordsförsöket var ett avstamp för det nya konceptet Viaplay Premiere.

Jonatan Loxdal

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-10-03 14:19