Annons
Annons

z

Att vara duktig som tioåring är ingen garant för att lyckas senare i livet. Om man inte är Zlatan. Redan som tioåring visade svensken vart skåpet skull stå. 

* * *

Brittiska Sport bible med 7 miljoner följare publicerade under tisdagsmorgonen en bild som beskriver Zlatans insats i en match när han var tio år gammal. Enligt texten ska Zlatan ha kommit in vid ställningen 0–5 och gjort åtta mål så hans lag till slut vann med 8-5.

Skärmavbild 2015-09-29 kl. 09.38.01

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Zlatan Ibrahimovic, a boss since day one!

Posted by The SPORT Bible on Monday, September 28, 2015

Det stämmer, nästan. Historien kommer från en match mellan Zlatans FBK Balkan och Vellinge, som det skrivits om flera gånger. I matchen låg Balkan under med 0–4 i paus och tränaren suckar och säger åt Zlatan att göra sig redo, skriver Jennifer Wegerup och Petter Karlsson i boken ”Zlatan är Zlatan”. När matchen är slut har Zlatan gjort åtta mål och Balkan vinner. Men historien är ännu bättre:

”Det makalösa är att Zlatan bara är tio år, två år yngre än alla andra. Och att Vellinges ledare inte kan tro sina ögon. De kan helt enkelt inte fatta hur en enda knatte ensam kan äta upp deras till synes ointagliga ledning. Det måste vara något skumt. Historiens komiska slutpoäng är att Vellinge anklagar FBK Balkans ledare för att Zlatan måste vara äldre än de andra. De kräver personbevis. Varpå Vellinge får en ny chock.”

– Jag tror tränaren bänkade mig för att jag kom för sent till matchen, men jag visade honom att han tagit ett felaktigt beslut, har Zlatan Ibrahimovic sagt om matchen.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar