Hopes nya chefsdesigner: “Satsa på linneskjortor och vida chinos i sommar”

Frida Bard blir ny chefsdesigner på svenska Hope efter att ha fungerat som seniordesigner hos Acne.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-05-12 14:50  |  Lästid: 2 minuter

Svenska modemärket Hope byter chefsdesigner. Det är Frida Bard som tar över efter Ann Ringstrand som förutom att vara medgrundare till märket, även har haft rollen som chefsdesigner. Frida Bard kommer senast från att ha varit seniordesigner på konkurrenten Acne och har handplockats av Ann Ringstrand. Café tog en pratstund med Frida om sitt nya designuppdrag i samband med att Hope presenterade hennes första kollektion för märket.

Frida Bard ph John Scarisbrick 02

Hur skiljer sig ditt designtänk åt från Hopes tidigare kollektioner?

– Designarbetet är ofta väldigt personligt och utgår ifrån var du befinner dig som designer för tillfället, i samtiden och närheten. Ann har alltid satt produkten i centrum, vilket vi fortsätter göra. Vi delar många estetiska värderingar och har båda en stark kärlek till ikoniska plagg, både inom klassiskt skrädderi och typiska ”utility-plagg”. Det gedigna arbete som Ann och Stefan Söderberg har gjort med Hope sedan starten är i sig en stark inspiration.

Hur kommer det att skilja sig att designa för Hope jämfört med Acne?

– Det är en ny roll som chefsdesigner på Hope där jag är ansvarig både för dam och herr. På Acne var mitt arbete till stor del fokuserat på visningskollektionen medan vi på Hope har valt att arbeta med ett annat kollektionsformat.

Hur kommer arbetet på herrsidan se ut?

– I min design utgår jag alltid från de fundamentala plaggen i garderoben, de plagg man helt enkelt inte vill vara utan. Centralt i min design är att alltid jobba med kontraster. Det råa behöver det raffinerade för att bli starkt och tvärtom.

Idag är herrkunden mer modeintresserad och personlig än någonsin vilket ger oss en superintressant period att fokusera på Hopes herrsida. Hope har alltid luckrat upp gränsdragningarna mellan dam och herr och det känns intressant att bygga vidare på.

Vad är ditt bästa modetips för män i vår och sommar? 

– Tvättade linneskjortor och vida chinos är alltid snyggt på sommaren. Våra egna brallor ”Indy Trouser” i tunn bomull i en typisk Hope-fit med droppat skrev och asymmetrisk skärning fram är ett spännande val.

Hopes kollektion för våren 2017 – Frida Bards första för företaget som chefsdesigner:

_MG_4623
_MG_3936
_MG_4358

[socializer-facebooklikeshare href="https://www.facebook.com/tidningencafe/" layout="standard" action="like" showfaces="false" share="false" width="320"]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 23:06