Höstens snyggaste polotröjor – tio köptips

Ett år efter Drakes Hotline Bling-video fortsätter polotröjan att vara det absolut trendigaste stickade plagget att dra över huvudet när kylan kommer. Café har valt ut tio favoriter från höstens utbud.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-06 10:01  |  Lästid: 2 minuter

Polotröjan är tillbaka, och gladare kunde vi inte vara över det. Trots att polotröjan är det perfekta plagget i höst- och vinterkylan har den fått ett oförtjänt dåligt rykte. Steve Jobs annektering av tröjan hjälpte inte, ej heller komikern Mitch Hedbergs oneliner om att känslan av att bära en polotröja är att bli strypt av en riktigt svag person, hela tiden.

turtlenecks-beatles-1963

Istället får vi titta tillbaka i tiden, närmare bestämt till 60-talet. Beatles var tätt förknippade med polotröjan, men frågan är om inte Bob Dylan bar upp den allra snyggast som på bilden nedan. Polotröjan gör sig nämligen bra både uppklädd och nedklädd, lika elegant till stilig kostym som till cool mockajacka.

1966gettyimages-85234889_master

Polotröjan har också genom historien ofta haft en självklar plats i intellektuella och revolutionära kretsar, från beatniks i Greenwich Village på 50-talet och andra vågens feminister till Black Panthers. Så långt ifrån dammiga historielärare och sitcom-stjärnor från 90-talet man kan komma alltså. Scrolla ned för höstens snyggaste polotröjor:

742664_mrp_in_l

Mörkblå från Acne och grårandig från Camoshita.

whyred

Polotröja i fin vinröd färg från Whyred. 

6732042-1-grey

Inget är nog skönare på vintern än en kashmirpolo, här från Asos och Sisley.

coc

Kamelfärgad från Oscar Jacobson, brun från J Lindeberg och blå kabelstickad från Woolrich.

7007572-1-bluemelange

Blockfärgad från Wood Wood, grön polo i merinoull från Asos.

Alla plagg i den här artikeln är utvalda av Café och länkas till återförsäljarna via tjänsten Apprl.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:03