Annons
Annons

allaminakamrater

Humorpodcasten Alla Mina Kamrater ska börja sända morgonradio. 

Om de själva får bestämma. Martin Soneby, Fritte Fritzon, David Sundin och Nisse Hallberg har startat en insamling för att göra verklighet av den halvgalna drömmen. 

Annons

– Det här MorronZoo-formatet, det känns inte så kul med så mycket musik varvat med en massa reklam, säger Martin Soneby.

 

 

* * *

Kickstarter-kampanjen som ska finansiera Alla mina kamraters (Sveriges 17:e populäraste podcast, enligt deras egen sajt) morgonprogram börjar närma sig målet på 200 000 kronor och humorgänget gör sig redo att börja sända morgontugg till hela svenska folket. För Café berättar initiativtagaren Martin Soneby om idén bakom att fyra kompisar ska snacka utan paus och musik.

Varför vill ni börja sända morgonradio?

– Jag hade tänkt på det jävligt länge och kände att det här skulle vara kul att göra. Jag gillar den typen av radio själv där det inte är någon musik utan det snarare låter som ett häng med kompisar.

Vill ni konkurrera ut Alsing, Gry och Timell?

– Jag vill att vi ska ha en del av den kakan ja. Men jag känner de flesta av dem, och de är svinbra, men det här MorronZoo-formatet, det känns inte så kul med så mycket musik varvat med en massa reklam. De hinner inte komma in i något bra flow, det kommer vi att få. Vi kommer ha minimalt med reklam och sen kommer vi bjuda in gäster. Inte gäster som ska kränga grejer utan framförallt kompisar från humorbranschen.

Ni har en podcast i veckan som ni fortfarande kommer att göra, nu ska ni också göra 2 timmar morgonradio. Hur ska ni fylla all airtime?

– Det är vårt minsta problem. När vi har spelat in vår podcast skulle vi lätt kunna prata en timme till. Vi är fyra som är kära i våra egna röster så det kommer inte vara några problem att hålla igång ett samtal, och med gästerna kommer vi inte få brist på saker att prata om. I vår ordinarie podcast har alla tänkt ut någonting som de ska prata om, fast ibland känns det som att David inte har tänkt ett skvatt.

Men hur ser arbetsfördelningen ut, har du axlat någon slags papparoll i det här projektet?

– Det var bara jag som till en början var 100-procentigt säker på att projektet skulle gå att fixa. Alla var skeptiska på var sitt sätt. Fritte har sin standup-klubb ”Oslipat” och han trodde att det skulle bli för mycket jobb, David har mycket med Mellon och Nisse var orolig för att inte komma upp på morgonen. Jag har minst projekt just nu nu, och Nisse då, men det är jag som kan ägna mig åt det här.

Hur fick du över dem på din sida då?

– Jag bokade en studio, sen sa de okej.

Men hur känner Nisse kring att gå upp så tidigt?

– Han är redan orolig för att komma upp, så han har planerat att börja träna att gå upp tidigt på morgnarna. Den första veckan ska han prova gå upp klockan 8, sen 7 och sen 6. Men jag är också väldigt morgontrött, jag kan vara uppe klockan 7 men jag vet inte hur rolig jag är då. Vi får se helt enkelt. David är enormt morgonpigg och det ska bli intressant att se mötet mellan honom och Nisse.

Hur ser visionen ut för Alla Mina Kamraters morgonradio?

– 100 000 lyssnare varje dag och att vi har etablerat oss som ett radioprogram. Vi vill bli en stor spelare på morgonradiomarknaden. Det vore ju roligt eftersom vi är independent, alla andra är ju knutna till något stort bolag. Och sen använda det för att sälja standup-gig på helgerna.

Erik Lejdelin

Foto: erikbyerik.com 

* * *

Vill du att Alla mina kamrater ska börja sända morgonradio, kan du donera pengar till deras Kickstarter-kampanj.

Läs mer!

Urban Cone: Justin Bieber, kom ut och stå för kostnaden

Say Lou Lou: ”Man ska vara kall när det gäller allt i livet – förutom sina älskare”

Lorentz: Jag vaknar ibland upp och tänker: ”Det var mycket life i går”

Ronnie Sandahl: ”Det är bara nollor som hånat mig”

Annons

Dela (16)
Tweeta

Annons


Laddar