I sommar kan du äta och bo (hyfsat billigt) på en Michelinkrog i Sörmland

en sjö och ett hus

Michelinbelönade restaurangen AIRA gör en pop-up på Julita Wärdshus i juli. Övernattning ingår i det relativt överkomliga middagspriset.

Robin Åberg  |  Publicerad 2022-05-25 13:56  |  Lästid: < 1 minut

Prisade superkocken Tommy Myllymäkis öppnade sin lyxkrog Aira på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm i mars 2020. Inför öppningen fick Café följa med Myllymäkis resa att försöka skapa världens bästa restaurang, när han för ett par år sedan prydde Cafés omslag.

Nu tar Tommy med sig konceptet Aira till ett annat av sina projekt, nämligen Julita Wärdshus i Sörmland. Mellan sjätte och sextonde juli kommer gästerna kunna spisa en meny baserad på lokala råvaror med en Aira-touch.

– Det känns väldigt roligt att få visa teamet på AIRA min barndoms hemtrakter, dess råvaror och miljöer. Det lokala ska få ta mycket plats på menyn, men med en AIRA-touch. Vi vill utmana oss själva genom att skapa ett annat ramverk än det vi har till vardags, och därigenom hitta ny inspiration till vårt vardagliga arbete på AIRA, säger Tommy Myllymäki.

Det är inte bara middag som står på menyn, även övernattning och frukost på värdshusets ägor ingår i priset. Priserna ligger mellan 1800-2750 kr/ person.

Bokar och hittar mer info gör du här.

Läs även: Käka fine dining för under tusenlappen – Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira öppnar för lunch

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-05-25 18:55