Hoppa till innehåll

SVT:s succéserie ”Innan vi dör” får en andra säsong

Skådespelarna Adam Pålsson och Maria Richardson i säsong 2 av Innan vi dör.
Sofia Börjesson

Thrillerserien ”Innan vi dör” har hyllats såväl nationellt som internationellt, och nu är det äntligen bekräftat att det blir en säsong 2. Förväntad premiär är hösten 2019.

I september börjar nya avsnitt av SVT-serien Innan vi dör att spelas in i Stockholm med omnejd. Den blev en av de mest sedda thrillerserierna i svensk tv på många år, och den visades även på Channel 4 i Storbritannien vilket föranledde Ricky Gervais superhyllning till tweet där han kallar Innan vi dör för en av tidernas bästa polisdramer – och liknande den vid The Killing med Joel Kinnaman.

Just finished one of the best police dramas of all time. Innan vi dör, (Before we die), is as good as The Bridge & The Killing. Scandi-noir still destroying the rest of the world.

— Ricky Gervais (@rickygervais) 23 februari 2018

För er som inte har sett första säsongen av Innan vi dör: Spoiler alert!

I den första säsongen fick vi följa kriminalaren Hanna (Marie Richardson) och hennes son Christian (Adam Pålsson) och deras infiltration av maffiafamiljen Mimica. Och i det sista avsnittet var de nära att stryka med i jakten på Davor, Mimicas ledare, men istället utrotar de stora delar av maffiafamiljens högsta ledning – och mörkar tilltaget för kollegorna på Polisen.

Christian tvingas fly utomlands tillsammans med Davors syster Blanka eftersom det fanns en läcka på Polisen, och i säsong två tar hans mamma Hanna upp jakten på den kollega som läcker information till maffian – vilket är en förutsättning för att Christian ska kunna återvända hem.

Förutom skådespelarna Adam Pålsson och Marie Richardson återkommer Magnus Krepper och Rickard Forsgren i rollerna som poliserna Björn och Magnus, och Sandra Redlaff är tillbaka som Blanka Mimica.

Serien kommer att visas i åtta avsnitt och har planerad premiär i SVT1 och i SVT Play under hösten 2019 och därefter på Viaplay.

Du kanske även gillar det här:

Boken ”438 dagar” blir film – med Skarsgård och Varela i huvudrollerna

Här är koderna som låser upp alla serier och filmer på Netflix

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.