Hoppa till innehåll

Innelistan v 50: Utrymme, cricket och myzak

Det är fredag och det är dags för bloggens chefredaktör att summera samtiden. Följande gäller denna vecka. INNE 1. Utrymme (yta, ljud) Toppar bara delvis listan för att jag flyttar till stor lägenhet från liten lägenhet denna vecka. Utrymme är ständigt aktuellt. Oj vad man älskar utrymme, visst? Just nu särskilt fokus på ljudmässigt utrymme … Continued

Det är fredag och det är dags för bloggens chefredaktör att summera samtiden. Följande gäller denna vecka.

INNE

1. Utrymme (yta, ljud)

Toppar bara delvis listan för att jag flyttar till stor lägenhet från liten lägenhet denna vecka. Utrymme är ständigt aktuellt. Oj vad man älskar utrymme, visst? Just nu särskilt fokus på ljudmässigt utrymme eftersom ens Apple-produkter börjat med intrång i den personliga öronsfären och begränsar volymen på musiken. Tack men nej tack – min tinnitus, mitt val!

2. Frank LoCrasto

Vad är det då för musik som man vill att utomstående volymnazister ska hålla tassarna borta från? Jo till exempel är det Frank LoCrasto och hans wonky easy listening, till synes producerad på en leksakssampler. Myz-musik. Myzak.

3. Off-white (färg)

Glöm allt vad du hört (från din mamma, eller är det bara jag?) om att vitt och ljusa färger är förbehållet sommaren. Mosa på nu istället med exempelvis jeans i ecru och en off-white-tröja i fin så fin merinoull. Luddig mössa i krämvitt? Men halloj absolut! SÄRSKILT nu när man inte lär få se nån snö (jag tittar på dig klimatet).

4. Cricket (tröja, ej sport)

Anyone for cricket? Nä. Sporten cricket verkar mest vara som ett utdraget parti kubb fast man dricker te istället för rumstempererad Sofiero och grogg blandad av någon som heter Jerry. Men tröjan cricket – JA TACK! Lika vit som sporten och v-ringad med lite ”sköna” ränder i halslinningen. Man måste ju inte lägga 8000 av veckopengen på just Guccis variant, men å andra sidan varför inte?

5. Kapital-smileyn (plagg-applikation)

Minns ni när vi hånade plaggen med massa applikationer och männen som bar dem? Okej det var väl mest jag som hånade, men ändå. Ni gav ert tysta medgivande och gillande. Nya tider nu, i alla fall om applikationen är Kapitals ”lite speciella” smileygubbe. Den vill vi gärna ha på en collegetröja eller instickad i något grötfärgat.

* * *

UTE

Utelistan? Va? Har du någonsin sett någon limma fast handen såhär kreativt i pannan? Nä just det.

1. Off-White (märke)

Här har jag gått och trott att vi varit överens. Och då upptäcker jag att ni andra inte alls sett det jag sett. Därför måste jag säga det rakt ut en gång för alla. Virgil Abloh i allmänhet och Off-White i synnerhet: Väldans överskattat. Billiga streetweartricks för instagramgenerationen, gäsp.

2. Sneakers (skotyp)

Just nu alltså. Vi bor ju inte i Los Angeles, eller hur? Får kalla kårar när jag ser grabbar slaska omkring i somriga Yeezys eller vattenabsorberande tygskor. Dina fotare är värda bättre! Och med det sagt, visst är vi trötta generellt på SPECIELLA™ och KLUMPIGA™ sneakers?

3. Papperssugrör

Absolut, i frågan ”rädda miljön och jorden vi lever på ja eller nej?” ställer jag mig instinktivt på ja-sidan, det vill jag vara tydlig med. Heja miljön osv osv. Men innebär det att jag måste sörpla i mig läsk och GT genom ett fnasigt sugrör som smälter i munnen tänker jag plötsligt: Det är väl inte som att denna jord är den enda vi har??

* * *

Johan Hurtig Wagrell är komiker, poddare och skribent med ett inte så hälsosamt intresse för mode i allmänhet och japanska t-shirts i synnerhet. Här skriver han om just mode – OCH OM SITT HÖGINTRESSANTA LIV!!!

Email: denjohanhurtig@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.