Hoppa till innehåll

”Innocent Man” är Netflix nästa ”Making a Murderer”

David Johansson

The Innocent Man följer poliser som manipulerar människor att erkänna brott fast de är oskyldiga.

Det är inte helt orimligt att tankarna förs till Thomas Quick och den svenska krimserien Det som göms i snö när man hör premissen till Netflix senaste true crime-serie – en dokumentär om människor som erkänner brott de egentligen inte begått. Skillnaden här är att man följer en liknande röd tråd som i en annan, mycket uppskattad true crime-dokuserie från Netflix, Making a Murderer, vars story också tar fart när Brendan Dassey blir bortkollrad av förhörsledarna och erkänner brott som han med största sannolikhet är oskyldig till.

making a murderer Brendan Dassey
Brendan Dassey blir förhörd av polis och erkänner mordet på Teresea Halbach – som han förmodligen aldrig begick. (Making a Murderer, 2015). Netflix.

Netflix har blivit någon slags go to-källa för riktigt bra true crime, med succéer som tidigare nämnda Making a Murderer, men också Evil Genius, Wild Wild Country och The Staircase. 
Serien kommer visas i sex avsnitt, baseras på boken The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town av John Grisham, och följer två män, Ron Williamson och Dennis Fritz, som 1982 dömdes för att ha misshandlat, våldtagit och mördat en 21-årig servitris i Ada, Oklahoma. Brutalt, är ordet, och det som kittlar lite extra är att serien menar sig kunna presentera nya bevis, intervjuer med Grisham, offrets familj och vänner samt journalister och invånare i den lilla staden. 

The Innocent Man har premiär på Netflix den 14 december. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.