”Innocent Man” är Netflix nästa ”Making a Murderer”

The Innocent Man följer poliser som manipulerar människor att erkänna brott fast de är oskyldiga.

David Johansson  |  Publicerad 2018-12-04 10:40  |  Lästid: < 1 minuter

Det är inte helt orimligt att tankarna förs till Thomas Quick och den svenska krimserien Det som göms i snö när man hör premissen till Netflix senaste true crime-serie – en dokumentär om människor som erkänner brott de egentligen inte begått. Skillnaden här är att man följer en liknande röd tråd som i en annan, mycket uppskattad true crime-dokuserie från Netflix, Making a Murderer, vars story också tar fart när Brendan Dassey blir bortkollrad av förhörsledarna och erkänner brott som han med största sannolikhet är oskyldig till.

making a murderer Brendan Dassey
Brendan Dassey blir förhörd av polis och erkänner mordet på Teresea Halbach – som han förmodligen aldrig begick. (Making a Murderer, 2015). Netflix.

Netflix har blivit någon slags go to-källa för riktigt bra true crime, med succéer som tidigare nämnda Making a Murderer, men också Evil Genius, Wild Wild Country och The Staircase. 
Serien kommer visas i sex avsnitt, baseras på boken The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town av John Grisham, och följer två män, Ron Williamson och Dennis Fritz, som 1982 dömdes för att ha misshandlat, våldtagit och mördat en 21-årig servitris i Ada, Oklahoma. Brutalt, är ordet, och det som kittlar lite extra är att serien menar sig kunna presentera nya bevis, intervjuer med Grisham, offrets familj och vänner samt journalister och invånare i den lilla staden. 


The Innocent Man har premiär på Netflix den 14 december. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:33