Hoppa till innehåll

Hey Joe! Netflix gör ny säsong av ”Tiger King”

En man som håller om en tiger

Netflix skeppar ut ett gäng true crime-dokumentärer i höst. Allra högst slår sagan om en av USA:s största excentriker, Joe Exotic, som nu får en fortsättning.

Förra våren när tristessen höll på att skjuta i taket slog Netflix true crime-dokumentär Tiger King ner som en bomb i streamingvärlden. Trots att vi alla var avskilda kunde vi enas i hänförelsen inför den totala galenskapen som skildrades i serien.

Första säsongen handlade främst om en katt-och-råtta-lek mellan tigeruppfödaren och galenpannan Joe Exotic och kattdjursälskaren, tillika organisationen Big Cat Rescues, starka kvinna Carole Baskin. Vad som först verkade vara en kamp om att få äga/”ta hand om” flest stora kattdjur urartade till en mörk historia som slutade med att Joe Exotic åkte in i finkan för att ha beställt ett mord på sin rival.

Carole Baskins

Förutom ännu mer ”galenskap” är det just nu oklart vad den nya säsongen kommer handla om men det spekuleras i att serien kommer gräva vidare i mysteriet med Carole Baskins försvunna make, tillika Big Cat Rescues grundare Don Lewis. I en färsk teaser-video från Netflix syns nämligen en stor reklamtavla där hundra tusen dollar utlovas i belöning till den som kan tipsa om vem som mördade Don Lewis. Det måste ju vara en hint.

Mysteriet med Don Lewis mystiska försvinnande 1997 hängde med genom hela första säsongen men utan att något svar hittades. Joe Exotic var själv övertygad om att Carole Baskins matade sin make till tigrarna för att själv ärva både förmögenhet och tigerpark, en hållning som Exotics personliga tv-producent Rick Kirkham höll med om i en intervju med Café.

Säsong 2 av Tiger King är bara en del av Netflix nya satsning på true crime. Ytterligare fyra dokumentärserier presenteras i videon: The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, The Tinder Swindler, Trust No One: The Hunt for the Crypto King och Bad Vegan.

Tiger King 2 släpps senare i år.

Läs även: Är det verkligen Netflix ”Tiger King”-mannen Joe Exotic som sjunger de där fina countrylåtarna?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.