Annons
Annons

Inte sett Bron än? Här är 11 anledningar att börja på en gång

Bron är inne på sin tredje säsong och det är fortfarande lika spännande att se Saga Norén, länskrim Malmö. Har du inte fastnat för serien än så är det hög tid.

Tobias Skagerström
Foto: SVT.

bronuppe

 

Duger serien åt Bob Dylan duger den åt dig

dylan

Tydligen tycker världsartisten om Bron så mycket att han genom sin agentur mejlade och frågade om han kunde ha med en låt i tv-serien. Sagt och gjort. Låten ”Ballad of a Thin Man” som skrevs 1956 spelas från en bilradio i det femte avsnittet av den tredje säsongen.

Annons

 

Malmö och Köpenhamn har aldrig sett snyggare ut

stad

De höga och långsamma kamerasvepningarna över staden gör att Malmö och Köpenhamn aldrig sett snyggare ut. Byggnader som Turning Turso och Centralen i Malmö syns i serien och ser otroligt vackra ut.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

För att det är omöjligt att gissa vad som kommer hända

cliffhanger

Det är spänning, cliffhangers och oväntade handlingar i serien. Det gör så att man inte kan ta bort blicken en sekund från tv-rutan utan ser ut som Saga i bilden.

 

För att den tar upp viktiga ämnen

aktuell

Under tredje säsongen är näthat och näthot en stor del av serien och visar på aktuella ämnen som tas upp.

 

För Saga Noréns förmåga att bryta sociala normer

kallprat

Kallprat är inte Sagas starkaste sida. Vem kommer inte ihåg från första säsongen när hon försökte bryta isen med orden ”Jag fick mens i morse”.

För att Sofia Helin är SÅ BRA

För att Saga ändå bryr sig

bryrsig

Trots alla konstigheter och stelheter bryr sig Saga ändå om sina medmänniskor och tar det hårt när det inte går som tänkt.

 

Bron-bilen

bil

Det råder delade känslor i Sverige till Sagas gröna Porsche 911. Vissa älskar den, medan andra hatar den. Det har även börjats ”bråk” om vilken färg bilen har och det väcker minst sagt debatt. Men sportbilen från 1977 drar åt sig blickarna och visar direkt att Saga är en speciell karaktär.

 

För att introlåten är så otroligt bra

intro

”Echoes start as a cross in you, trembling noises that come to soon” samtidigt som mörka bilder på Öresundsbron visas. Lika magiskt varje gång.

 

För att serien är konsekvent

saganorén

Vi har hört orden ”Saga Norén, länskrim, Malmö” sägas nästan lika ofta som Johan Falks ”va fan”.

 

 

Café-favoriten Adam Pålsson levererar

adam

Förutom att utses till Årets bäst klädda man 2015 av Café har Adam Pålsson i Bron visat sig vara mycket mer än en beskedlig galleriassistent.

Annons

Dela (209)
TweetaLaddar