“Jag gör mitt bästa för att inte på något sätt likna GW Perssons direktörskompisar”

Jan Guillou är gäst i veckans avsnitt av Fördomspodden. I det 50 minuter långa avsnittet hinner Emil Persson ta reda på om Jan Guillou ätit Zebra, om han haft sex i Östberlin, om han sover i pyjamas – och om han äger en drinkvagn. Och det är där Leif GW Persson kommer in i samtalet.

Olle Arnell | Foto: IBL / All Over Press  |  Publicerad 2016-12-07 06:00  |  Lästid: < 1 minuter
jan-guillou-fordomspodden

Jan Guillou är veckans gäst i Cafés podcast där Emil Persson testar en rad fördomar om en känd person – på den kända personen i fråga. Inte helt oväntat ger Guillou en liten känga till Leif GW Persson.

Du har drinkvagn hemma.

– Hehe, nä…nej, drinkvagn är antingen en 50-talsföreteelse eller också sånt som nyrika typer av idag skulle hålla sig med, alltså Leif GW Perssons direktörskompisar, och den typen av människor gör jag mitt bästa för att inte på något sätt likna.

Även om han inte ger mycket för nyrika direktörskompisar har han mindre problem med att spendera pengar på annat sätt.

Du har lämnat femsiffrig dricks minst en gång.

–  Det är ju 10 000 det... ja det har jag gjort!

Var någonstans?

– Hmm, nån dyr krog i Frankrike, ehm, nån dyr krog i Frankrike....och någon dyr krog i Frankrike.

Bland mycket annat berättar även Jan Guillou om hur han ser tillbaka på fängelsestraffet ("kan rekommendera en volta två månader per år") och om Andreas Wilson i filmatiseringen av hans bok Ondskan ("Jag trodde det var början på en karriär").

Det 50 minuter långa samtalet med Jan Guillou hör du genom att lyssna på podcasten Fördomspodden hos Acast eller på andra ställen där podcaster finns.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 15:03