Annons

Jan Guillou: ”Jag kan rekommendera en volta på åtminstone två månader per år”

Jan Guillou om två av de saker han är allra mest känd för – IB-affären och Ondskan.

Olle Arnell

jan-guillou-fordomspodden

Jan Guillou är veckans gäst i Cafés podcast där Emil Persson testar en rad fördomar om en känd person – på den kända personen i fråga. Det 50 minuter långa samtalet hör du genom att lyssna på podcasten Fördomspodden hos Acast eller på andra ställen där podcaster finns.

Annons

Bland annat presenterar Emil två fördomar om två av de mest kända sakerna kring Jan Guillou – IB-affären och boken som sedermera blev film, Ondskan.

Gilla Cafe.se på Facebook

Du är egentligen lite tacksam över att du blev dömd till fängelse i samband med IB-affären. Det skänker Mandelaska kvalitéer till din person och är att betrakta som rent legacy-guld.

– Nja, det är inte riktigt korrekt. Jag är tacksam för fängelsestraffet, så långt är det sant. Men förutan detta hade mitt liv sett annorlunda ut, framför allt för att fängelse har en särskild fördel; man kan läsa de böcker man har dåligt samvete för att man inte har hunnit med. Jag skulle rekommendera en pigg ung man som du en volta på åtminstone två månader per år sådär för att liksom komma ikapp.

När du fick höra att den här huvudrollsinnehavaren i filmen Ondskan, vars namn just nu undflyr dig, driver något som kallas för en juicebar blev du lite beklämd och tänkte ”Jag trodde att jag gav den här killen en karriär”.

– Ja, alltså han gjorde ju en väldigt bra roll och filmen fick ju ett strålande mottagande och blev Oscarsnominerad. Och det hade den ju  inte blivit om huvudrollsinnehvaren hade varit dålig så visst trodde jag att det där var början på en karriär, och varför det inte blev så har jag ingen aning om.

Du gör dig själv en otjänst om du inte lyssnar på hela avsnittet av Fördomspodden som finns hos Acast och på andra ställen där podcaster finns.

Mer från podcasten: ”Jag gör mitt bästa för att inte på något sätt likna GW Perssons direktörskompisar”

 

Annons

Dela (30)
Tweeta

Annons


Laddar