Hoppa till innehåll

James Cameron bekräftar: Avatar 2 är färdiginspelad

Avatar
Wilmer Gyllström

Dessutom är film nummer 3 nästintill färdiginspelad.

2009 skrevs i nån mån filmhistoria när James Camerons mäktiga datoranimerade film Avatar gick upp på bio. Vi var många som höjde på ögonbrynen och förundrades av hur levande den grönskande planeten Pandora kändes. Idag är Avatar, filmen som skapades i stereoskopi 3D-teknik, en klassiker och vann välförtjänt Oscars för bästa scenografi, foto och specialeffekter.

Sen dess har det snackats om en andra installation i filmserien, men Avatar 2 har gång på gång på gång skjutits upp. Men nu, efter 11 års väntan har regissören James Cameron bekräftat att filminspelning av Avatar 2 äntligen är klar. Inte nog med det, produktionen håller även på slutföra nummer 3 i filmserien på Nya Zeeland. Men den som väntar på något gott: Trots det slagkraftiga ordet ”färdiginspelad” lär det dröja ett tag innan vi får se uppföljaren på bio, härnäst väntar efterarbete med det visuella effekterna.

”Samma dag som vi avslutar inspelningen av Avatar 2 tar arbetet med Avatar 3 vid. Just nu är jag i Nya Zeeland och spelar in. Vi är 100 procent klara med tvåan och ungefär 95 procent färdiga med trean”, berättade James Cameron i samtal med Arnold Schwarzenegger i samband med The 2020 Austrian World Summit.

Den utdragna inspelningen påbörjades redan 2017 då man genomförde motion capture-delarna för Avatar 2 och 3. Däremot blev live-action-segmenten försenade av covid 19-anledningar. Vad Avatar-uppföljaren kommer att handla om är fortfarande diffust, då Cameron väljer att hålla det hemligt. Men det vi vet är att Jake Sully och Neytiri återigen kommer att få stå i centrum när planeten Pandora utforskas.

Foto: Getty Images

16 december 2022, vilket är drygt fyra år senare än vad som var tänkt, förväntas filmen nå biograferna. För den som inte kan hålla sig finns Avatar för närvarande att streama på Disney+.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.