Hoppa till innehåll

Jocke Berg släpper smycken: ”Jag har till och med tatuerat nyckeln på min arm”

Jocke Berg skissar samt två smycken från Jocke Bergs smyckeskollektion
Kristofer Steneberg

Kent-sångaren Jocke Berg släpper tillsammans med Efva Attling en smyckeskollektion. Ett tiotal armband och halsband släpps exklusivt när Jocke Berg för första gången tar ett sidosteg från sin musikkarriär.

Tre gånger fick Efva Attling fråga innan Jocke Berg sa ja till att formge en smyckeskollektion. Det var under en musikalisk paus som Kents frontman hittade tiden att göra samarbetet: rita, modellera, bygga och därefter sätta igång testproduktion.

Jocke Berg och Efva Attling.

– Jag har alltid varit fascinerad av Frank Lloyd Wrights byggnader och har hämtat en del inspiration därifrån, säger Jocke Berg till Café.

Fem smycken kommer i ett första släpp hos Efva Attling – därefter kommer fem till. Förutom Frank Lloyd Wright-inspirerade armband märks kärleken till bokserien Sandman där nyckeln till helvetet gjorts som halssmycke.

– Jag har varit så inne i den världen att jag till och med tatuerat in den nyckeln på min arm, säger han och visar sin underarm med den karakteristiska nyckeln till helvetets portar som är en avgörande scen i Neil Gaimans tecknade serie The Sandman (som just nu produceras för Netflix som tv-serie).

Jocke Berg spelas just nu flitigt på radion igen – denna gång i Veronica Maggio-form eftersom han skrivit låtar ihop med henne på senaste albumet.

– I musik är det ju så löst, där är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Sen om det blir bra eller inte, det är en helt annan sak. Ett dåligt hantverk kan täckas med andra saker, till exempel stråkar. Det går inte här. Det finns ju konkreta, hantverksmässiga ramar som man måste hålla sig till på något sätt. Det tycker jag är kul.

Jocke Berg i förgrunden och Efva Attling i bakgrunden.

En annan symbol som förekommer flitigt i Kents låtar är den franska liljan. Den finns nu som halsband liksom Arc, HMRD, Fleur, Hell key, Raa, One och Clef. Efva Attlings samarbete med Jocke Berg sker i form av en ny kreativ hubb som heter The Högdalen där en rad andra konstformer tar plats hösten 2019.

Smyckena kostar från 950 kronor till 9 000 kronor för armbandet och finns att köpa på thehogdalen.com.

Se fler bilder på Jocke Bergs smyckeskollektion med Efva Attling här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.