Hoppa till innehåll

John Guidetti: ”Jag är inte en person som snackar bullshit”

Markus Thunberg

Efter avancemanget i U21-EM är John Guidetti på allas läppar. För Cafés aprilnummer 2012 åkte vi till Rotterdam för ett exklusivt hemma-hos-möte med Sveriges mest frispråkiga anfallsstjärna.  * * * Missa inte: Andrev Walden: John Guidetti, ett konstigt fotbollsproffs  John Guidetti höll sitt löfte till 8-åringen: Det kostar så lite och ger så mycket  10 anledningar … Continued

guidetti

Efter avancemanget i U21-EM är John Guidetti på allas läppar. För Cafés aprilnummer 2012 åkte vi till Rotterdam för ett exklusivt hemma-hos-möte med Sveriges mest frispråkiga anfallsstjärna. 

* * *

Missa inte:

Andrev Walden: John Guidetti, ett konstigt fotbollsproffs 

John Guidetti höll sitt löfte till 8-åringen: Det kostar så lite och ger så mycket 

10 anledningar till att John Guidetti gör landslaget bättre och roligare 

Se det härliga klippet där Guidetti firar u21-bragden med att rappa 

* * *

John Guidetti, 19, letar febrilt efter sitt nytagna körkort i sitt kök i Rotterdam. I dag ska Sveriges hetaste unga anfallsstjärna få sin första Porsche. Eller som John Guidetti också kallar sin nya bil, ”en Porris”. Efter bara fyra månader i Feyenoord har Guidetti blivit en sådan stjärna att stadens Porsche­handlare vill att han syns i en Panamera.

Och Guidetti tackar inte nej till en sportbil värd 800 000 kronor.

– När man har slitit så hårt som jag vill man också ha något som bevisar det. Som att jag får en Porsche. Det är ju fett ”nice” för mig. Det säger: ”Du levererar, John.”

I en soffa sitter barndomskompisen Dalil Benyahia, känd från Bromma­pojkarnas mittfält och på långbesök för att provspela för flera holländska klubbar. På bordet står fortfarande middagsrester från gårdagens kebabmiddag, men det är långt ifrån så stökigt som Guidetti påstår.

– Tjejen är bortrest. Då blir det kaos.

John Guidetti bor i en ljus och modern tvårummare med öppet kök. Den stora balkongen vetter ut mot floden Nieuwe Maas och hamnområdet där holländska utvandrare en gång tog båtar till ett bättre liv i usa. Höghuset har pool och eget gym. Det första Guidetti ser från sovrumsfönstret när han vaknar på morgonen är nya hemmaarenan De Kuip. På ett hallbord har flickvännen Sanna gjort en gullig installation med en Feyenoordhalsduk och Guidettis lagfoto om han behöver ytterligare påminnelse om sitt jobb som Hollands nya målkung. De träffades redan i skolan. I USA hade de kallats ”High school sweethearts”.

Guidetti visar sin walk in-garderob. Han behöver kanske inte viga ett helt rum åt sina kläder ännu, som Fredrik Ljungberg, men det är ändå en stor samling skor på golvet. Han pekar på ett par rosa sneakers.

– De där hade jag på mig efter att jag gjort två mål mot Vitesse för att visa vem som bestämmer, säger han och skrattar.

I garderoben hänger även hans matchtröja från när han satt på bänken under Manchester Citys fa-cupsemifinal mot Manchester United förra säsongen.

Guidetti, utlånad från shejk Mansours miljardbygge till Feyenoord, har tidigare kallats ”Den svenska Wayne Rooney” i brittiska tidningar för att han har allt: teknik, styrka, rörlighet, ett reptilsnabbt målsinne och fotbollsintelligens. På de 16 första Feyenoordmatcherna har Guidetti gjort 18 mål, bland annat flera hattrick.

Den stora skillnaden mellan spelarna är att den sju år äldre Rooney fick och tog chansen i landslaget redan som 17-åring. Guidetti har hittills bara gjort en halvlek i landslaget, ett godkänt inhopp i vänskapsmatchen mot Kroatien den 29 februari år. Men efter 3–1-segern på Maksimirstadion i Zagreb fick Zlatan Ibrahimovic frågan av TV3:s reporter om han tyckte att Guidetti borde få följa med till EM i sommar.

– Absolut, löd Zlatans snabba svar.

Kraven på att Guidetti ska få en plats i em-truppen har även blivit mer högljudda i medierna. Efter vinterns superhype är det lätt att glömma hur kort tid han faktiskt spelat regelbundet på europeisk proffsnivå.

Guidetti, som tidigt meddelade att han ska bli bäst i världen, kallas ofta kaxig. Den största anledningen är att han vägrar hyckla. När andra är diplomatiska säger Guidetti exakt vad han tycker. Och han anser också att han förtjänar en em-plats.

– Jag är trea bland anfallarna just nu, bakom Zlatan och Elmander. Toivonen har inte presterat lika bra den senaste tiden.

”Hur kan Tobias Hysén ens mäta sig med mig. Han spelar i allsvenskan, brosan”

IFK Göteborgs Tobias Hysén får personifiera det som Guidetti tycker varit fel med fotbollslandslaget. Ålder har gått före kompetens i Sverige på bekostnad av ungdomslöften och framtida landslag, enligt Guidetti.

– Hur kan Tobias Hysén ens mäta sig med mig? Han spelar i allsvenskan, brorsan. Allsvenskan kan ju inte vara större än holländska ligan.

– Hur mycket kommer Tobias Hysen att spela under EM? Varför inte ta med någon som är framtiden då? Förstår du vad jag menar? Ska de inte uppmuntra en ung spelare? Ska de inte tänka: ”Varsågod, kom, se och lär”?

Guidetti ler och säger ”Glenn är skön” när jag tar upp att Tobias Hyséns pappa hört av sig till honom via Twitter. Den gamle Liverpoolbacken tycker att ”Super-Guidetti” ska med till em.

– Men han skrev också ”…bara du inte tar Tobbes plats”, skrattar Guidetti.

Guidetti, som kallar sig Super-Guidetti på Twitter, kommer inte att vara nöjd enbart med en plats i em-truppen.

– Många spelare hoppas att de bara kommer med i truppen. Jag vill spela.

guidetti2

John Guidettis stora förebild är en annan frispråkig anfallsstjärna, Zlatan Ibrahimovic.

– Alla borde vara som jag och Zlatan, säger han. Alla borde kunna säga vad de tycker. Om någon frågar mig: ”Ska du följa med till em?” Ska jag då ljuga och säga nej? Hur kul är det att läsa en intervju där varenda ord är en lögn som sägs bara för att undvika problem?

Guidetti plockar fram en Nespresso­maskin han nästan aldrig använder och brygger kaffe till mig. Han dricker inte kaffe.

Både du och Zlatan har extremt bra självförtroende?

– Jag tycker inte att jag har bra självförtroende. Jag tycker bara att jag har bra självinsikt.

Guidetti har faktiskt haft en starkare start i Feyenoord än vad Ibrahimovic hade i Ajax. På vardagsrumsbordet, bredvid Guidettis Macbook, ligger självbiografin Jag är Zlatan Ibrahimovic. Guidetti sammanfattar sitt favoritkapitel i boken:

– Zlatan blir utbytt mot Utrecht borta och är helt galen och skriker till sin agent Mino Raiola i telefon: ”Jag hatar den här jävla tränaren, hur kan de byta ut mig?” Tränaren är ju Ronald Koeman som jag har nu i Feyenoord. Men då säger Mino som är en stöddig kille: ”Det är klart att han ska byta ut dig för du var sämst på plan.” Och Zlatan säger bara ”Fuck you, jag hatar dig också” och lägger på luren. När Zlatan kommer hem står Mino utanför dörren. Du vet, tjockis med Nike-tröja. Zlatan säger: ”Vad gör du här? Fuck you!” Då säger Mino: ”Väx upp, du är inte en unge. Du sparkade på en reklamskylt i dag.”  Zlatan svarar: ”Jag vill inte vara här. Jag hatar tränaren och klubben.” Då säger Mino: ”Okej, då får jag väl ta dig till Juventus.” Han hade redan fixat övergången. Sedan kramas de. Jag började nästan gråta när jag läste det, säger Guidetti.

Han ler.

– När till och med jag läser en bok då vet man att den är bra. Jag är Zlatan Ibrahimovic är bara den andra boken jag läst. Den första var Kalle Anka…

Guidetti sitter tyst en liten stund.

– Nej, jag skojar, den andra boken var I skuggan av San Siro (Martin Bengtssons bok om hur han gick från att 17 år gammal skriva proffskontrakt med Inter till att nio månader senare försöka ta sitt liv).

”Jag tycker inte jag har bra självförtroende. Bara att jag har bra självinsikt”

Läktarna på Excelsiors lilla hemma­arena Woudestein är öde. Vi har följt med Dalil för att se honom provträna för Excelsior, ett slags farmarlag till Feyenoord som ändå spelar i högstaligan Eredivisie. John vill visa sitt stöd.

Det är minusgrader och klubbens andre­tränare, den tidigare Feyenoord- och Milanspelaren Jon Dahl Tomasson, går ihopkurad på planen i mössa och vantar och lägger ut koner inför ett träningspass.

Utanför omklädningsrummen hänger inramade foton på tidigare spelare som Arsenals anfallskung Robin van Persie, men vore det inte för bilderna skulle man lätt luras att tro att man kommit till en sliten svensk fritidsgård från 1980-talet.

Det är så långt från Premier Leagues eller Feyenoords glamour man kan komma. Här finns ingen kockstab som förbereder lunch åt spelarna. En pensionär som arbetar i fiket står i stället och vispar ihop en energidryck som luktar Hawaiian tropic-solkräm i en Tupperwarekaraff. Klubbens ekonomi är inte starkare än att ett lokalt cateringföretag kan köpa reklamplats på en hel kortsida. Vi sätter oss på några plaststolar på läktaren.

Spelarna i Excelsior kan inte dölja sin förvåning när de kommer ut till sitt träningspass och ser att Feyenoords anfallsstjärna John Guidetti sitter i kylan på läktaren.

”Super-Guidetti” må vara helt orädd för att trampa på ömma tår i landslaget, men vad som alltför sällan märks i de svenska kvällstidningarnas telefonintervjuer är att han också är en oerhört omtänksam och varm person. Natten innan provspelningen har han suttit uppe och gett Dalil Benyahia råd om hur han måste vara på holländska träningspass. Hela förmiddagen har han peppat sin kompis. Nu sitter ”Super-Guidetti” och gör tummen upp och säger uppmuntrande saker som ”Bra bror!” mellan träningsövningar. Mellan alla tillropen oroar han sig för att jag fryser. Dalil, som spelat tillsammans med Guidetti i Brommapojkarna, har haft svåra magproblem. Nu försöker han ta sig tillbaka till eliten igen.

Under den första övningen vägrar Excelsiorspelarna att passa till Dalil. Guidetti är inte överraskad.

Äta eller ätas är ofta parollen i en proffsklubb. Svaghet utnyttjas direkt. Guidetti hamnade i ett slagsmål redan efter det första träningspasset med Manchester Citys ungdomslag. Han var 15 år gammal.

– Någon klippte sönder mina fotbollsskor i omklädningsrummet så det blev ett slagsmål. Det har blivit några stycken eftersom det är en hierarki. De andra spelarna tänker ”Vem är du att komma här?” och ”Du ska inte ta min plats”.

Förstod du när du åkte till City att du skulle behöva ta några slagsmål?

– Nej, jag kom från snälla Sverige där man ska vänta i led. Det var viktigt att jag satte hårt mot hårt direkt.

Manchester City har blivit kända som Premier Leagues ”Fight club”. Det går knappt en vecka utan att brittiska tidningar publicerar bilder på City-stjärnor som slåss med varandra. Guidetti har själv haft bråk med den största slagskämpen, Mario Balotelli. Att Balotelli kostade Manchester City 250 miljoner kronor avskräcker inte Guidetti.

– Han är skitsnäll, men det är klart att jag ryker ihop med honom också om jag är kaxig eller tacklar hårt. Eller om Balotelli tacklas hårt och jag blir lack. Det händer hela tiden. Det är jättenormalt.

Och sönderklippta skor?

– Klipper någon sönder dina skor i a-laget är det mest något man skrattar åt. Men jag är samtidigt lägre ner i hierarkin där. Jag skämtar inte direkt om någon Manchester City-spelares flickvän.

Är det någon Manchester City-stjärna du lärt dig extra mycket av?

– Patrick Vieira. Jag ser upp till honom otroligt mycket. Han är världsklass både på och utanför plan. Han är en sån där grym kille som kan trycka ner mig i skiten också. Om jag inte lyssnar på honom sparkar han ner mig och säger: ”Nästa gång lyssnar du på mig. Vet du vem jag är?” Han gör det med kärlek, men han är skithård. Man leker inte med honom.

Vi får sällskap på läktaren av Feyenoords scout Jan Mastenbroek, nära vän med storklubbens tidigare anfallskung Ove Kindvall. Mastenbroek såg till att Henke Larsson och Johan Elmander kom till klubben. Han ligger även bakom lånet av Guidetti.

Mastenbroek retas med sin kompis Guidetti när anfallaren inte kan låta bli att kommentera ett dåligt skott från en Excelsiorspelare:

– He’s no young Super-Guidetti in the box, säger Guidetti.

– Guidetti, vem är det? frågar Mastenbroek.

– He’s that new superstar in Feyenoord, svarar Guidetti och ler.

”När man slitit så hårt som jag vill man ha någonting som bevisar det. Som en Porsche”

Guidettis segervilja kommer fram i allt han gör. När vi spelar Foosball i Excelsiors samlingslokal följs varje mål av en underhållande segergest och ett jubel. Jag kontrar med en av Guidettis många målgester, den nonchalanta med korsade armar.

– Den är lite snodd av Balotelli, men den är kul, säger Guidetti och ler. En kille i laget är sämst på målgester. Han kör de där 60-talsgrejorna. Upp med händerna i luften och sedan bara skutta upp och ner. Jag ska låta honom gå i Super-Guidettis målfirarskola. Det där håller fan inte.

När Guidetti flyttade till Manchester som 15-åring följde pappa Mike med. Mamma Susanne och storasyster Carmen stannade kvar i Sverige. Nu bor Mike ett par våningar ovanför sin son i Rotterdam. Det är svårt att hitta en mer hängiven fotbollsförälder.

Mike har bland annat förvandlat vardagsrummet i sin tvårumslägenhet till en fotbollstennisplan åt John och gästen Dalil. Möblerna står längs väggarna. John är van att flytta mellan olika länder. Han bodde i Kenya i två perioder från tre år till sex år och från tio år till tolv år. Mike Guidetti arbetade som skolchef för Svenska skolan i Nairobi. Familjen var engagerade i Mysa, ett välgörenhetsprojekt som hjälper fattiga barn ur fattigdom genom fotboll och skolundervisning.

Guidetti såg tidigt världens dystrare sidor. När Mysa nominerades till Nobels fredspris blev John intervjuad i Afton­bladet. Bara elva år gammal förklarade han hur Mysa fungerar: ”Vi gör om slumpojkar till fotbollsspelare. De spelar fotboll i stället för att döda varandra, sniffa lim och våldta. När de är med i fotbollslaget slutar de med sådant”, sa Guidetti.

Feyenoordstjärnan är rädd att framstå som ”värsta tönten”, någon som försöker presentera sig själv som extra godhjärtad, när jag frågar om tiden i Afrika.

– För att få vara med i laget var jag tvungen att städa i slummen och hjälpa människor. Det var en kulturchock, men gav mig ett viktigt perspektiv på livet. Många har det dåligt. Folk bodde så trångt att de fick turas om att sova.

Guidetti blev kristen i Kenya.

– Inför och efter varje träning sa de så sköna saker. Man samlades i en ring och bad: ”Thank you dear father for this lovely day. Thank you for the gift of life. Thank you for football ability.” Jag minns att jag tänkte: ”Tackade de nyss för det här livet och för att de får spela fotboll?” De kände sig som fotbollsproffs för att de fick bröd och mjölk efter träningen.

Guidetti vill skapa sin egen skola och fotbollsakademi i Kenya en dag. Hans förflutna syns i en necessär med afrikanskt mönster.

– Alla fotbollspelare ska ju ha Louis Vuitton. Jag fick den här av mamma. Hon säger att det är Afrika Vuitton!

”Zlatans självbiografi är bara den andra boken jag läst. Den första var Kalle Anka…”

Guidetti får ett telefonsamtal. Porschen dröjer. På De Kuip väntar däremot ett par nya rosa fotbollsskor. Vi klämmer in oss i hyrbilen, en liten Fiat, och åker till arenan. Guidetti insisterar på att klämma in sig i baksätet, men jag förklarar att hans ben är betydligt mer värda och behöver mer utrymme.

På De Kuip är det uppenbart hur uppskattad Guidetti blivit på bara några månader i klubben. Fans utanför arenan stirrar. Personal hejar kärvänligt.

En sekreterare följer med oss till omklädningsrummet för att låsa upp en dörr. Vi går till spelarnas skorum.

– Det luktar inte direkt kardemumma här inne, varnar Guidetti.

Han har rätt. Det luktar fotsvett, skokräm och blött skoläder. Bland en massa fotbollsskor i olika hyllfack finns även ett paket till Guidetti. Han ser nöjd ut när han sliter upp kartongen och upptäcker sina nya rosa skor. De tidigare var gula och gröna. Han vill inte ha traditionella svarta.

– De rosa är ”flash”. Det är viktigt att synas. Det är inte 60-talet nu.

Feyenoords omklädningsrum är stort. Varje spelare har sin egen plats med ett skåp. Guidetti pekar på ett foto där en grupp Feyenoordspelare firar en seger i en jacuzzi. I bassängen sitter en ung svensk anfallare med dreadlocks.

– Titta, Henke chillar, ler Guidetti.

I högtalarna spelas gammal eurotechno. Guidetti gör en av sina många danser. Den kallas ”Cutting the kebabs” och går i princip ut på att man låtsas skära kött. Andra Guidetti-danser är ”Turning the light bows” och ”Cleaning the floor”.

På Guidettis skåp sitter ett foto som visar när han firar sitt första mål för Feyenoord. På bilden hyschar han nac Bredas fans som busvisslade innan han slog in straffen.

– Den sitter där så att folk vet att de ska hålla tyst.

Omklädningsrummet är placerat precis vid spelargången. En brant trappa leder ner till fotbollsplanen.

Moderna De Kuip är en kokande kittel när Feyenoord spelar. Nu är det så tomt att regelbundna smällskott används för att jaga bort fåglar. Ett slags ”solarium” värmer gräsplanen under vintern.

– Förr tänkte jag: ”Kommer jag nånsin få spela inför 50 000 människor?” Nu går jag ut på plan och förväntar mig det.

Nummer tio har redan fått sin egen sång av Feyenoordfansen.

– Det är stort. De har gjort en hel text om mig. Det är coolt hur de tagit mig till sina hjärtan.

Guidetti tyckte att det var svårt att anpassa sig till de höga förväntningarna i Feyenoord, en storklubb som tack vare svensken och tränaren Ronald Koeman är tillbaka i toppen efter en tid av både spelmässigt och ekonomiskt kaos.

– Hälften av laget är akademispelare och jag, 19 år från City, är storspelaren. Jag är spelaren som får skiten om vi inte levererar, trots att jag bara spelat reservlagsmatcher tidigare och det här är första gången jag spelar regelbundet i en liga. Visst, jag har spelat Carling Cup med David Silva och grabbarna, men det var en match. Nu måste jag prestera varje vecka.

Guidetti berättat om en viktig läxa han lärde sig tidigt i Manchester City. Svensken spelade snyggt fram till ett mål och såg till att City fick en straff i en reservlagsmatch. Han tog inte straffen själv utan lät målskytten ta den.

– Efteråt kom en lagkamrat fram och sa: ”Är du dum i huvudet? Vem tror du det kommer att stå om i tidningen i morgon? Han som gjorde allt förarbete eller han som gjorde två mål?”

Det var sista gången Guidetti gav bort en straff. Och han är irriterad över att en del svenska fotbollsskribenter räknar bort hans straffmål från målskörden i Holland.

– Folk säger att jag bara gör mål på straff, men kom igen Kjelle och ställ dig och ta en straff inför 50 000 människor där förutsättningarna är att om du missar så väntar alla med kniven. En miss och du kommer hem till en Twitter som du inte kan läsa på två dagar för att tjejen säger: ”Nej, läs inte John, du kommer bara att gråta!” Så säg inte att det inte är press.

Knepet, säger han, är att stänga allt ute.

– Det blir som i en film när huvud­pesonen bara hör sina egna andetag. Känslan efteråt om man gör mål är magisk, men känslan innan är ju magsår och något de måste hitta ett botemedel för på apoteket.

”Jag kan inte ens åka till Amsterdam en ledig dag, så allvarlig är rivaliteten med Ajax”

Guidetti har redan ett intensivt kärleksförhållande med Feyenoordfansen. Han har känt av både deras vrede och kärlek. Han var tvungen att be om ursäkt efter bortaförlusten mot fc Groningen med 6-0. Guidetti spelade bara andra halvlek. När spelarbussen kom till träningsanläggningen ville fansen ha ett kvartssamtal.

– Jag vaknade av att lagkompisen bredvid mig, Jordy Clasie, sa: ”De är här.” Sen såg jag fyra polispiketbilar och 50 polishästar. Fansen var riktigt förbannade.

Guidetti åkte direkt hem.

– I Holland stannar lagkaptenen och några spelare och snackar med fansen, men jag visste inte det utan tänkte: ”Nu gäller det att sticka snabbt, jag pallar inte att få stryk”, säger han och skrattar.

På Twitter fick han läsa: ”Du visade inte respekt. Vi hade åkt i tre och en halv timme till bortamatchen för er skull och så stannar du inte ens och snackar.”

– Jag svarade: ”Förlåt det var svårt att förstå att ni ville prata.” Vad jag egentligen tänkte var: ”Kom igen, jag trodde att ni ville döda mig.”

Guidetti tystnar innan han fortsätter.

– Men nästa hemmamatch var det 49 000 på läktarna. Det är riktiga fans.

I datorn har han en film som visar hur sjungande hemmafans tog emot laget i Rotterdam efter att de fått oavgjort på bortaplan mot Ajax. Feyenoordfansen får inte åka till Ajaxmatcherna i Amsterdam, en timme bort, av säkerhetsskäl.

– Jag kan inte ens åka till Amsterdam en ledig dag, så allvarlig är rivaliteten.

John Guidetti utsågs nyligen till ligans största kultfigur i en holländsk omröstning. Lagkamraterna har varit måna om att visa hur viktig svensken är.

– De har varit otroligt stöttande när de pratat med holländska tidningar, säger Guidetti. De sa bland annat: ”En 19-åring som ska spela inför 50 000 människor mot PSV brukar bajsa på sig, men Guidetti lyssnade på sin iPod och dansade i omklädningsrummet innan match.”

”För oss är det helg varje dag. Vanligt folk är på jobbet nu.”

Det visar sig att Porschen dröjer ytterligare någon dag. Vi klämmer in oss i Fiaten och åker till Gaucho Aan de Maas, en argentinsk köttrestaurang nära Guidettis lägenhet. Hamnkrogen, inredd med koskinn och mörkbetsade bord, är stängd, men Guidetti övertalar personalen att börja jobba tidigare för vår skull.

– En liten specialare som Super-Guidetti ordnar, säger John när vi sätter oss vid ett fönsterbord.

Han beställer en stor köttbit. Kocken grillar en av Guidettis favoriträtter, sparris med vitlök, citron, peppar och salt, trots att den inte finns på menyn. Guidetti ber om tre glas färskpressad apelsinjuice. Det dricker han till varje mål mat. Servitrisen berättar att hon går på alla hemmamatcher. Dalil retar Guidetti för att han fiskar efter komplimanger.

– Dalil är en kompis som jag vet aldrig kommer att ljuga, säger Guidetti. Om du visste hur många som plötsligt hört av sig nu när det går bra…

Det lär bli ännu fler om Guidetti tas ut till i em-truppen i maj.

– Jag hade inte sagt att jag ska till em om jag inte hade självinsikten om att jag är tillräckligt bra. Jag är inte en person som snackar bullshit och påstår att jag är bättre än Lionel Messi, men jag är ärlig när det gäller vad jag kan. Jag är ingen pajas.

När krogen öppnar på riktigt konstaterar Dalil att det inte kommer så många gäster.

– Men du får komma ihåg att vi är fotbollsspelare, säger Guidetti. För oss är det helg varje dag. Vanligt folk är på jobbet nu.

Robert Börjesson

* * *

Missa inte!

Andrev Walden: John Guidetti, ett konstigt fotbollsproffs 

John Guidetti höll sitt löfte till 8-åringen: Det kostar så lite och ger så mycket 

10 anledningar till att John Guidetti gör landslaget bättre och roligare 

Se det härliga klippet där Guidetti firar u21-bragden med att rappa 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.