Jonas Cramby listar världens 6 godaste varmkorvar

Den 12 mars är det (tydligen) Alla korvars dag. Jo, det finns en sån dag – det är som Alla hjärtans dag. Fast för korvar. Självklart vill vi då passa på att tipsa om de allra bästa varmkorvarna som går att hitta i världen och vem är bättre att fråga om det än Jonas Cramby?

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-03-10 10:41  |  Lästid: 2 minuter

I senaste numret av Café slår Jonas Cramby ett slag för den underskattade snabbmaten varmkorv – ”den är märkligt förbisedd” menar han. Vi bad honom givetvis att berätta för oss vilken som egentligen är världens bästa varmkorv och han kom tillbaka med de här sex varianterna från jordens alla hörn.

varmkorv-jonas-cramby

Los Angeles
Har man inte varit på Pink’s hot dogs i Los Angeles och käkat chili dogs har man inte varit i Los Angeles. De består av wienerkorv i mjukt bröd med amerikansk smältcheddar, gul senap, hackad lök och en chili con carne.

Chicago
En klassisk Chicago hot dog som du får den på Wrigley field består av wienerkorv, bröd med vallmofrö, amerikansk gul senap, hackad silverlök, bostongurka, skivad tomat, skivad saltgurka, inlagda chilis och sellerisalt.

New York
De så kallade ”dirty water dogs” som de alltid äter utanför rättssalen i advokatfilmer är en specialitet för New York och består av en wienerkorv av nötkött, mjukt korvbröd, ameri- kansk gul senap, surkål och gul lök som kokats söt i tomater och smör.

Mexiko
I Mexiko kallas varmkorv för hotdogueros (sant) och består oftast av en baconlindad wienerkorv i korvbröd med cheddar toppad med grillad lök, jalapeños, pico de gallo, skivad avokado, salsa och mayonesa.

Argentina
Argentinarna byter ut wienerkorven mot grillad chorizo som de stoppar i mjukt korvbröd och toppar med picklad rödlök, crème fraîche och chimichurri (hackad koriander, bladpersilja, oregano, schallotenlök och chili i olivolja och rödvinsvinäger).

Vietnam
Den vietnamesiska varmkorven är inspirerad av den lokala mackspecialiteten Banh mi, vilket betyder enkorv i en frasig baguette toppad med thaichili, juliennade grönsaker, majjo och nouc nam (limejuice, socker, fiskås, vatten).

 

Vi bad även restaurang Fävikens Magnus Nilsson att dela med sig av sitt bästa recept på varmkorv – du hittar det här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-21 11:54