Hoppa till innehåll

Julklappstipsen för dig som har akuta julklappsproblem

Emil Åreng frilagd över en jultomte som drar en stor röd klappsäck. Med frilagda spritsorter.
Joakim Almén

Ute i sista minuten med julklapparna? I nya avsnittet av Café Åreng tipsar Cafés dryckesredaktör Emil Åreng bland annat om den perfekta whiskyn till farsan och en lika perfekt gin till ginkonnässören.

1. Ógin Barley Vodka

749 kr, nr 32075

”Jón Óskar från Skellefteå står bakom Ógin och deras Barley Vodka är helt otrolig. Snygg flaska och ett perfekt julklappstips för den som redan har allt.”

2. Pomologik Ingrid Marie XO

799 kr, Nr 50730

”Pomologik har gjort äppelsprit på äpplet Ingrid Marie. Det är en fatlagrad äppeldestillat som vinner massa priser i Frankrike, vilket är stort eftersom Frankrike är sherifferna på äppelsprit. Passar jättebra i syrliga cocktails, men funkar också kanon att dricka med honung och tévatten, alltså varmt vatten.”

3. Grönstedts Punsch

189 kr. Nr 50243

”Grönstedts har gjort det så bra. En klassisk punsch, grymt bra kryddad som ligger på 26 %. Det är bara att handla! Perfekt i ett julklappsspel när klapparna får kosta max 300 kronor.”

4. Barsebäck Dry Gin

399 kr. Nr 39313

”Klassisk dry gin där man lyckats få till kryddningen. Dels med citrustonerna, men också en smak av Barsebäck och, faktiskt, hela Sverige. Funkar bra i en drajja, i en G&T och i sours.”

5. Two Grumpy Old Bastards Bitter

359 kr. Nr 85567

”En bra bitter för dig som har lite problem med magen.”

6. Agitator Single Malt Whisky

499 kr. Nr. 54089

”Det går inte att sluta hylla Agitator. Perfekt för dig som vill skämma bort en pappa eller en farfar. En riktigt bra whisky för den som uppskattar det goda livet.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.