Kalle Wahlström: ”Jag blev modeintresserad av att äta antidepressiva”

cafevik  |  Publicerad 2015-08-25 15:31  |  Lästid: 2 minuter
kalle-wahlstrom-svt-trana-svett-etikett

Kalle Wahlström är träningsbloggaren som gjorde succé i SVT med programmet Svett & Etikett. Nu är han mitt uppe i produktionen av ett nytt program där han ska hjälpa sex personer med olika hinder att komma igång med träningen. 

Kalle är inte killen som dyker upp på festen i gymkläder. Förra året utnämndes han till Sveriges 5:e bäst klädda man, på goda grunder. ”Efter att funktionsplaggen åkt av klär sig Kalle extremt bra i Levi’s vintagejeans, rara skinnjackor fyndade i USA, grova kängor och hängslen. En hård look på en mjuk kille”, löd motiveringen. Men exakt var hittar han sin insporation, och vad skäms han mest över att ha köpt? Vi ställde tv-profilen mot väggen med en rad raka stilfrågor!

Foto: Christopher Åkesson.

Läs alla artiklar med Kalle Wahlström här!

* * *

När väcktes ditt stilintresse?

– För fyra-fem år sen började jag äta antidepressiva, och i samma vända blev jag modeintresserad. Plötsligt gillade jag såna här förr i tiden-kläder, amerikanska arbetarklasskläder från 1900-talet. Innan dess var mitt stilintresse ganska svagt.

Är det någon sorts arbetarklassromantik?

– Ja, det är väl det. Jag lyssnar mycket på country också, sånt som gräver ner sig i män och deras problem. Det är mysigt på något sätt tror jag, saker är som de alltid har varit. En jacka som man kan tänka sig att någon bar på ett amerikanskt slagskepp under andra världskriget, klarar den det så klarar den allt. Fast jag går inte runt och tänker på sånt här egentligen.

Vilka butiker gillar du?

– Unionville på Katarina Bangata är en, Sivletto är en annan. Jag handlar mycket på nätet, och mycket japanskt. Till exempel Pancho and Lefty, som är en affär med mycket japanska kläder, och Buzz Rickson’s som är ett märke från Japan. Där kan de göra krångliga tyger som typ är gjorda i en jättegammal vävstol, sånt gillar jag.

Var hämtar du inspiration?

– Öppningsscenen i Rambo I är en stor inspiration, när han just är tillbaka i USA.

Väldigt hipstrigt?

– Gillar hipsters fortfarande gamla kläder? Jag vet inte. Yung Lean skulle aldrig ha på sig mina kläder, jag klär mig mer som en farbror.

Ditt sämsta köp?

– Jag köper mycket som jag aldrig använder. Bland annat väldigt många skjortor som sen får ligga och hänga. Jag tycker det är snyggt med skjortor, det blir bara aldrig att jag bär dem. Stötvis är jag sträng mot mig själv och länsar ut allt gammalt och ger bort eller lägger i kläd-igloos. Jag har aldrig saknat något jag har slängt.

Skäms du över något köp?

– Nej, jag tycker att alla kläder har varit med och format mig. Men när jag var i yngre 20-årsåldern köpte jag ett par myggjagare med sydstatsflaggan, det känns inte helt okej.

Det är preskriberat nu.

– Tack!

Tre plagg som alla män bör ha i sin garderob?

– Kängor, skaljacka och långkalsonger. Jag blir provocerad när jag ser folk som går omkring i converse på vintern. ”Idiot”, tänker jag, ta hand om dig själv.

Har du någon stilförebild?

– Ja, Björn af Kleen. Jag är ett fan på avstånd, vi känner inte varandra, men han har en sån självklar stil. Gammeldags, stora vida byxor.

Ditt senaste fynd?

– En hawaiiskjorta som jag köpte på Warehouse i London för halva priset. Den var festlig!

Blir det första skjortan som inte stannar i garderoben?

– Ja, jag tror det, den här kommer jag att ha!

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

Här säljs Kanye Wests sko på auktion i Sverige – är redan uppe i 12 000 kronor

Snyggaste plaggen för en succé när du är tillbaka på jobbet och skolan

Sno stilen från de bäst klädda killarna på Instagram just nu

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 14:40