Kanye West anklagar Beyoncé för utpressning och Jay Z för att ”ha mördare”

Inställda konserter, plötsliga utbrott på scenen och nu även attacker mot Jay Z och Beyoncé. Har Kanye West tappat det totalt?

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2016-11-21 13:29  |  Lästid: 2 minuter

Den kontroversielle rapparen Kanye West har placerat sig i ännu ett blåsväder. Detta efter att ha gått hårt åt ett av musikindustrins mest älskade par, Jay Z och Beyoncé, i ett långt tal under gårdagens konsert i Kalifornien.

Han stod på scenen i 30 minuter, rev av fyra låtar och ägnade sedan 15 minuter åt att tala om sin besvikelse över radion, Jay Z, Beyoncé, Hillary Clinton – och internet.

Sedan gick han av scenen för att inte komma tillbaka.

Läs också: Kanye Wests knäppaste bråk någonsin – från Taylor Swift till Taylor Swiftt

Kanye berättar under konserten att det han har att säga kan riskera hans karriär, hans liv och hans sociala status, men det hindrar honom inte från att anklaga Beyoncé för utpressning under MTV Video Music Awards.

”Beyoncé, jag blev sårad när jag hörde att du hade vägrat uppträda om du inte vann Video of the Year över mig och över Hotline Bling.”

Han fortsätter dock och säger att han inte vill att någon ska dissa Beyoncé på grund av detta.

”Hon är fantastisk. Taylor Swift är fantastisk. Vi är alla fantastiska människor. Vi är alla jämlika.”

Han vänder sig sedan till Jay Z som han önskar hade varit ett bättre stöd efter att Kanyes fru Kim Kardashian rånats i Paris.

”Jay Z, ring mig, bruh. Du ringer mig fortfarande inte. Jay Z, ring mig. Aye, bruh, jag vet att du har mördare. Snälla, skicka dem inte på mig. Bara ring mig. Prata med mig som en man. Jag försöker inte vara mannen. Bara en man. Precis som vem som helst här. Jag är inte över eller under någon av er. Vi är alla jämlika.”

Läs också: Här går Kanye West full Kanye hos Ellen – hennes blick säger allt

Kanye fortsätter och pratar även om hur radion väljer att spela vissa artister framför andra. Han förklarar även att alla blev lurade inför presidentvalet som många antogs skulle vinnas av Hillary Clinton.

”Google ljög för er, Mark Zuckerberg ljög för er.”

Han avslutar talet med att släppa mikrofonen och lämna scenen.  Konserten tas inte upp igen.

Nu ryktas det dessutom om att hela Saint Pablo-turnén i USA kan komma att ställas in. Men huruvida det ligger någon sanning i det är ännu oklart, och hur det blir med Europa-turnén nästa år är det ingen som vet.

Se Kanye Wests tal här:

På The Fader kan du läsa hela Kanye Wests tal under konserten.

Källor: Rolling Stones, The Fader, XXL Magazine

Fler gånger Kanye varit galen!

Här går Kanye West full Kanye hos Ellen – hennes blick säger allt

Kanye Wests knäppaste bråk någonsin – från Taylor Swift till Taylor Swift

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:46