Hoppa till innehåll

Kanye Wests nya spektakulära show – så var klädvisningen

Tom Cehlin Magnusson

Kanye West visade upp sin nya kollektion under Yeezy-flagg. Café sammanfattar visningen i fem snabba punkter.

Kanye West höll sin fjärde modevisning för sitt Yeezy på New Yorks modevecka, som följaktligen gick under namnet Yeezy Season 4. Förhandspratet hade handlat mycket om han skulle passa på att berätta något om det album han och Drake ryktas fila på, men om det fick vi inte höra något under visningen. Istället bjöds alla åskådare på en visning som nog får ses som en besvikelse för många Kanye-fans.

Förseningen
Visningen, som hölls vid ett övergivet sjukhus för smittkoppor på Roosevelt Island, blev över en timme sen. De flesta som satt och följde visningen på Tidal var inte så glada, men ännu sämre stämning var det på visningen: minst en modell svimmade av New Yorks sensommarvärme.

Överraskningen
Den stora överraskningen efter den försenade starten var såklart att det endast var en damkollektion som visades. Eller var det en damkollektion? Många av plaggen som visades upp på catwalken är boxiga unisexplagg som lika lätt skulle kunna bäras av killar, om det är Kanyes intention fick vi dock inte veta.

Musiken
Visningen ackompanjerades av synthtrumpeter liknande de som hörs i refrängen på den mäktiga Blood On The Leaves. Tillsammans med en kvinnoröst som ordlöst och olycksbådande kvittrade sig igenom visningen, lät det hela som ledmotivet till en apokalyptisk alien-film. Någon ny musik bjöds det för första gången inte på, Kanyes tidigare visningar har utgjort premiär för både Wolves, Fade och nu senast hela hans senaste skiva The Life of Pablo.

Kläderna
Mycket kändes igen från tidigare Yeezy-kollektioner, de bylsiga hoodtröjorna och jackorna är en stor del av även denna fjärde kollektion. De många nyanser av brunt som hade gjort Killinggänget gröna av avund kompletterades också med just…grönt. Mörk camo blandades upp med något som såg närmast olivgrönt ut.

Sammantaget får man dock säga att det främsta kännetecknet för Kanyes damkollektion nog ändå är avsaknaden av just kläder, på den triangelformade gräsmattan på Roosevelt Island stod en armé modeller i det som bäst beskrivs som beiga underkläder.

Kanye
Kanye själv då? Han bar svarta Yeezy-sneakers, svarta jeans och svart t-shirt. Efter visningen log han och vinkade han till publiken innan han satte fart och sprang åt motsatt håll. Mer exalterande är kanske att han tidigare under dagen hade utlovat smycken och en barnkollektion i en intervju med Vogue, och hintat om att det där Drake-albumet ändå kan vara på väg.

Se hela visningen av Yeezy Season 4 i efterhand på Tidal.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.