Hoppa till innehåll

Se klippet där Bob Dylan visar prov på vilken ordkonstnär han är

Sofia Börjesson

Året nobelpristagare i litteratur, samma man som introducerade Beatles för marijuana, får syn på en skylt och börjar driva med budskapet. Håll tillgodo!

Foto: White Horse Pictures
Foto: White Horse Pictures

Om det är någon som ifrågasätter Bob Dylans storhet när det kommer till fyndiga ordkombinationer har de förmodligen inte sett dokumentärfilmen No Direction Home av Martin Scorsese (eller lyssnat på valfri låt för den delen). I filmen får vi följa 2016 års Nobelpristagare i litteratur under de tumultartade åren 1961-1966 som avslutas i den motorcykelolycka som fick Dylan att avbryta sin världsturné och bli borta från musiken under en längre tid.

Vi får även se prov på att Bob Dylan inte bara är en allvarlig och mörk figur, även om det är just så han ofta porträtteras. Se bara det här klippet där han får syn på en märklig skoch börjar leka med orden och driva med det märkliga budskapet. Vem vet, kanske är det precis så här många av hans texter har skapats.

Vi ger er årets nobelpristagare i litteratur:

Mer om Bob Dylan från Café!

SVT hade inte en aning om vad de skulle säga om Bob Dylan när han vann

Sno stilen från världens snyggaste 75-åring Bob Dylan

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.