Hoppa till innehåll

Kön och ryggont.

Jag har alltid tagit fullständigt för givet att män oftare har ont i ryggen än kvinnor. Det här baseras på mitt långa liv i samhället. Mina manliga kompisar har ofta ont i ryggen, jag har ofta ont i ryggen, män i filmer har ont i ryggen jämt. Bill Clinton hade som trick med alla män … Continued

Jag har alltid tagit fullständigt för givet att män oftare har ont i ryggen än kvinnor. Det här baseras på mitt långa liv i samhället. Mina manliga kompisar har ofta ont i ryggen, jag har ofta ont i ryggen, män i filmer har ont i ryggen jämt. Bill Clinton hade som trick med alla män han träffade och inte kom ihåg men borde komma ihåg, att han frågade om ryggen känns bättre. Funkade kanon. Men jag kan inte erinra mig en enda gång jag hört en kvinna klaga över ont i ryggen. Nacke? Ja. Rygg? Nej. Jag vet flera män som sjukskrivit sig för ryggskott men inga kvinnor. Jag har själv legat fullständigt däckad av ryggskott flera gånger, men aldrig varit ihop med någon tjej som gjort samma sak. 

Så jag sa det här en gång, när mina systrar var närvarande, att ryggprobem är ett mansproblem och de undrade ”varför i helvete skulle det vara så?”. Onekligen en bra fråga. Kan inte komma på ett enda vettigt skäl faktiskt. Men jag kände mig ändå säker och tog snabbt fram googleapparaturen för att få rätt och dryga mig om det. Döm om min förvåning när det inte står någonstans på internet att ryggont är vanligare bland män.

Så antingen har jag levt hela mitt liv i en specifik, sexistisk ryggbubbla eller så har jag avlöjat en global konspiration som raderat all information om könsspecifikt ryggont. För jävligt oavsett!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.