Hoppa till innehåll

Koskenkorva gör likör med klassiska godissmaken hallonlakrits

En likörflaska bland hallon och lakrits

Får det lov att vara en jäkel från Finland?

Smaken hallonlakrits hör till de mer folkkära i Sverige och finns idag i många varianter. Först ut med smaken anser sig godistillverkaren Bubs vara med sin hallonlakritsskalle och det får väl alltjämt anses vara den vanligaste formen för inmundigandet av denna tvådelade smak.

Smaken har tidigare dykt upp i allt från kolsyrat vatten till halstabletter och sprit. Sedan tidigare finns danska Små Röde på Systembolaget och nu får den finskt sällskap genom Koskenkorvas nyhet Salmiakki Raspberry, direkt från den västfinska byn Koskenkorva.

Smaken beskrivs som en ”smakexplosion av sött och salt där toner av sötsalt lakrits passar som hand i handske med de solmogna och saftiga hallonen”.

– Då responsen på våra tidigare lanseringar varit enormt positiv är det väldigt kul och spännande att få presentera ännu en kvalitetslikör från Koskenkorva för de svenska konsumenterna,  Det här är den perfekta kombinationen mellan sött och salt och ett måste för de som har en förkärlek till lakrits och hallon i kombination, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Anora.

Likören kan drickas kall som en shot eller användas som ingrediens i cocktails. Satsar du på att göra det sistnämnda hittar du drinkrecept här nedanför.

Koskenkorva Salmiakki Raspberry (50 cl) finns i Systembolagets beställningssortiment, har en alkoholhalt på 30 procent och kostar 169 kronor. Artikelnummer: 55557

Tre drinkar med Koskenkorva Salmiakki Raspberry:

Funny Milk & Honey

Du behöver:
20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry
20 ml gräddlikör

Gör så här:
Fyll ett högt glas med is och blanda i likörerna. Rör om och servera!

Asphalt road

Du behöver:
20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry
40 ml äppeljuice cloudy
Torkat äpple

Gör så här:
Fyll ett valfritt glas med is och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med torkat äpple.

Black & Green

Du behöver:
20 ml Koskenkorva Salmiakki Raspberry
20 ml Koskenkorva Rhubarb
Ginger Ale (valfri mängd)
Juice från 2 limeklyftor
Limeskivor

Gör så här:
Fyll ett glas med is och häll ned likörerna. Toppa med ginger ale, rör om och garnera med limeskivor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.