Hoppa till innehåll

Kroppskamera har tagit steget in i fotbollen

Markus Thörnhammar

Är det här framtiden för fotbolls-tv?

I helgen spelades en vänskapsmatch mellan FC Köln och AC Milan. De italienska ligamästarna tog hem segern med 2-1 efter två mål av den förre Arsenal- och Chelsea-spelaren Olivier Giroud. Fint så. Inte nödvändigtvis något att skriva hem om. Men det anmärkningsvärda med den här försäsongsmatchen var att två spelare i FC Köln hade försetts med bodycam och mikrofon, något som aldrig tidigare gjorts inom professionell fotboll.

Innovationen ger fansen ett förstapersonsperspektiv som är så nära de flesta av av oss med insomnade fotbollsproffs-drömmar kommer att komma att befinna oss på planen under en proffsmatch. FC Köln har släppt ett klipp som visar allt ifrån handskakningarna innan matchen till unika vyer av fasta situationer, närkamper och mål.

Tekniken ifråga utgörs av en ultralätt väst med inbyggd AI-kamera som stabiliserar och fokuserar bilderna på egen hand samt spelar in materialet i 4K.

Credits
Foto:: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.