Hoppa till innehåll

Levi’s släpper lekfull kollektion med karaktärerna från Super Mario

Levis Super Mario-kollektion
Joakim Almén

Barndröm med Yoshi som patch på jeansjackan ju.

Det våras för samarbeten med världens mest kända plattformsspelsikon (förlåt, Sonic The Hedgehog). Nyligen stod det klart att Universal Studios ska öppna en hel nöjespark – Super Nintendo World – i Japan, Singapore och USA med Super Mario och karaktärerna från rörmokarens färggranna spelvärld – och nu släpper den amerikanska klädjätten Levi’s en samarbetskollektion med Super Mario, Toad, Yoshi, Peach. Ja, du hör – halva Mario Kart-gänget ju.

Levi’s Super Mario-samarbete är en streetwear-inspirerad kollektion bestående av denim, t-shirts, hoodies och accessoarer.

– Shigeru Miyamoto (Super Marios skapare reds. anm.) är min designhjälte. Jag tänker på första gången jag spelade Super Mario, ett videospel om en italiensk rörmokares äventyr skapat av ett japanskt geni, det fick mig att tappa andan. Kombinationen av retro söthet, humor och lekfullhet har varit en inspiration. Jag är övertygad om att spela Super Mario ökar kreativiteten och fantasin, säger Jonathan Cheung, Senior Vice President för Design Innovation på Levi’s i ett pressmeddelande.

https://www.youtube.com/watch?v=ZhadLMDWcGA

Lekfullt var sannerligen ordet för kollektionen som är väldigt ljus och innehåller, Super Mario-varuemärkesnära, färgglada tryck och grafik från svamprikets karaktärsgalleri. En Café-favorit är jeansjackan med mer sparsamt utplacerade Yoshi-, Mario- och Peach-patchar. Se själv på bilderna nedan!

Levi’s Super Mario-kollektions släpps online och i Levi’s Studio på Slöjdgatan 9 i Stockholm i april.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.