Världens bästa GT är svensk – därför ska du dricka den

G-Gin från skånska spritfabriken har precis fått guld i prestigefulla internationella sprittävlingen IWSC. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har smakat!

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-07-27 11:00  |  Lästid: < 1 minut


Det är grymt kul att det finns så mycket bra gin i Sverige idag. Hernö, Spirit of Hven, Stockholms Bränneri är bara några av namnen som ni säkert både hört talas om och smakat på.

En annan favorit som jag verkligen tycker att ni ska spana in är G-Gin (nr 31139, 327 kr) från Skånska Spritfabriken, en gin som finns att köpa lokalt men som går att beställa överallt.

Rejält aromatisk med gott om pomerans och enbär – men framför allt är det kryddigheten jag gillar här, med toner av kardemumma, koriander och rejält med nymald svartpeppar, tillsammans med en lätt sötaktig nyans som binder ihop och balanserar. Härlig och karaktärsfull!

Nu i veckan vann G-Gin både “Gin & Tonic Trophy” och “Gin & Tonic Gold Outstanding” outstanding vid internationella sprittävlingen IWSC, och jag kan inte annat än instämma i hyllningskören.

När du blandar GT på den tycker jag att apelsinskal är ett lysande garnityr – eller varför inte lite färsk timjan! Och låt den gärna vara ganska stark: en del gin och två delar tonic är perfekt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-08 14:29