Annons
Annons

Zacharias-bladArtisten Zacharias Blad bar linnet när han lanserade sig på internet – nu följer det med på alla spelningar. För Café berättar han om mammas textilkonst, skator, och om en fruktansvärd start på det nya året.

* * *

Svettfritt på scenen. Jag är en sån person som byter kläder först när de börjar lukta och då är just linnen väldigt praktiska. Ett linne får ju inte svettfläckar under armhålorna och går därför att använda flera dagar i sträck. Det här linnet är visserligen vitt, så vissa vinfläckar går inte bort och det blir snabbt lite skitigt – vilket jag i och för sig bara gillar.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Mamma är min designer. Första gången jag använde det här linnet, som min mamma för övrigt har gjort, var 2011. Jag la upp en video på mig själv när jag spelade en låt och skickade runt den till skivbolag och musikbloggare. Sen dess har jag alltid på mig linnet på spelningar.

Att det är ett tryck av skator på linnet är ingen slump. Skator samlar på sig skit som ingen vill ha, sånt som blänker, kapsyler och annat – men egentligen är det inget värt. Min låt Vi går vidare handlar om det.

Saknar en scarf. På nyårsafton tappade jag bort en scarf med samma skatmönster. Samtidigt förlorade jag en förstärkare och en gitarr. Jag vaknade av att jag gick omkring i Karlberg i Stockholm med blod som rann från ögonbrynen och bara tänkte: Var är jag?

Det var ett katastrofalt slut på förra året. Men nu är det nya tag!

Berättat för Jonatan Loxdal

Zacharias Blad, 24, är aktuell med debutalbumet Zacharias Blad.

Foto: Johan Nilsson

Grooming: Sofia Ringberger/Agent Bauer

* * *

Fler ”Min grej”:

”Den har tillhört min bandkompis döda pappa” – Anders Wendin om den här väldigt speciella t-shirten

Ola Wenström: ”Jag tycker att slipsen markerar pondus”

Måns Zelmerlöw: ”Jag känner mig alltid snygg i min bomberjacka”

Petter: ”Jag har haft ett ganska osunt förhållande till skor”

 

Annons

Dela (12)
Tweeta

Annons


Laddar