”Jag hade Nike-loggan i nacken” – Lorentz om stil, scenkläder och favoritskjortan

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-09-23 14:40  |  Lästid: 2 minuter
Lorentz Berger

Lorentz Berger har gjort succé med solodebuten Kärlekslåtar – vi pratade med honom om hans favoritskjorta, varför det är viktigt med rätt scenkläder och om när han snaggade in Nikes logo i nacken.

* * *

Jag fick den gratis. Jag och min bror Sakarias gjorde en av våra bästa spelningar någonsin på Knarrholmen i Göteborgs skärgård. Det var mäktigt att spela ute i naturen, det var fullmåne, vi gjorde sista giget på festivalen och allt var helt magiskt. Men när jag kom dit hade jag inget att uppträda i… som tur var fanns det ett stånd där de sålde skjortor och då fick jag den här gratis. Skjortan är från Jeremy Scott, men det visste jag inte då.

Kläderna är viktiga på scen. Vad man har på sig är en del av det visuella, precis som att ljussättningen spelar stor roll under en spelning.

Jag tänker annars inte så mycket på min klädstil. Som med allt annat så vet jag ibland var inspirationen kommer ifrån, ibland inte. När jag var 18 och fick pengar från vår första turné så köpte jag en pikétröja från Gucci som jag tyckte var snygg, men nu är det sällan jag har råd med sånt.

Men hiphopmodet var en del av min uppväxt. Framför allt märken som Nike och Adidas. När jag var liten hade jag Nike-loggan snaggad i nacken, jag gjorde en låt om det på förra skivan.

Lorentz är aktuell med albumet Kärlekslåtar.

Berättat för Jonatan Loxdal

Foto: Andreas Kock

* * *

Fler ”Min grej”:

”Mamma gjorde linnet – nu bär jag det på alla spelningar”: Zacharias Blad om sitt speciella favoritplagg

”Den har tillhört min bandkompis döda pappa” – Anders Wendin om den här väldigt speciella t-shirten

Ola Wenström: ”Jag tycker att slipsen markerar pondus”

Måns Zelmerlöw: ”Jag känner mig alltid snygg i min bomberjacka”

Petter: ”Jag har haft ett ganska osunt förhållande till skor”

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-20 15:06