Riktigt dålig stämning när ”Kim Jong Un” besökte Nordkoreas klack

En man som besökte hockeymatchen mellan Korea och Japan såg lite för mycket ut som Kim Jong Un för polisens tycke – så de avlägsnade honom från platsen.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-02-15 09:52  |  Lästid: 2 minuter

Spänningarna mellan Syd- och Nordkorea har satts på prov under OS även om de båda nationerna försöker hålla så god ton som möjligt. Nordkoreas ledare Kim Jong Uns syster, Kim Yo Jong, besökte värdnationen Sydkorea, vilket var det första besöket från någon ur familjen sedan Koreakriget som delade upp nationerna 1950.

Men det är givetvis så att den djupt rotade konflikten fortfarande lever vidare. Det fick vi ytterligare ett bevis på under onsdagen, då en man som liknade Kim Jong Un dök upp för att se damerna i Korea och Japan möta varandra i ishockey.

Mannen fångades av många kameror när han reste sig för att vifta med den koreanska flaggan inför Nordkoreas mytomspunna hejaklack – vilket ledde till att han snabbt fördes bort av säkerhetspersonal.

Mannen sa att han endast var där för att se på matchen, men polisen ville inte låta honom göra det utan tog med honom ut från arenan.

I korridorerna utanför frågade han varför poliserna förde bort honom, men de verkar faktiskt vara ganska osäkra på det själva.

De förde sedan in honom i ett rum och stängde dörren…

När han senare lämnade arenan hörs några gymnasietjejer säga ”cosplay” och skratta.

Mannen har endast presenterat sig som ”Howard”. Han säger att han är från Australien men bor i Hong Kong, och att han inte pratar koreanska.

”Jag ville bara njuta av matchen och träffa hejaklacksledarna, vilket jag gjorde, och skapa lite bra politisk satir”, säger han till Yahoo.

Hans besök möttes av delade reaktioner av medlemmarna i Nordkoreas hejaklack.

”Jag tänkte bara på vad som kunde hända med en nordkoreansk hejaklacksledare när hon kommer hem om hon skrattar åt en Kim Jong Un-imitatör”, sa en av dem till Wsb radio.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-15 10:19